elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple'dan Elektrikli Otomobil

Bilgisayar ve telefon piyasasında adından söz ettiren, özellikle çıkardığı telefonlarla oldukça popülerleşen ve en değerli marka haline gelen Apple'ın bu sefer elektrikli araç üzerinde çalıştığı ortaya çıktı. Ardından telif davası da peşinden geldi. Detaylar haberimizde.



A- A+
22.02.2015 tarihli yazı 7784 kez okunmuştur.
iPhone, iPad, iWatch derken Apple'ın en az 1 yıldır, CEO Tim Cook tarafından başlatılan gizli proje kapsamında elektrikli araç üzerinde çalışıldığı ortaya çıktı. 
 


 

 
Elektrikli araç denilince ilk akla gelen firmalardan olan Tesla ve General Motors firmalarının tek şarjda 300 kilometreden fazla mesafe gidebilecek ve fiyatının 40 bin dolardan ucuz olmasını planladığı arabaların 2017 yılında çıkması beklenirken Apple da bu yönde boş durmak istemiyor. Tesla ve General Motors'un haricinde Google'a da rakip olacak Apple, proje kapsamında robotik ve batarya konusunda uzmanların bulunduğu 200 kişilik ekiple kendi elektrikli araçlarını geliştirmeye çalışıyor.
 
Bir aracın üretilmesi için üreticilerin ortalama 5 yıl çalışıldığı göz önüne alınırsa Apple, 2020 yılında yeni ürünü elektrikli arabasını çıkarabilir.
 

 
Öte yandan oluşturduğu ekipte bulunan ve A123 Systems şirketinden transfer edilen 5 kişi sonrası, A123 Systems şirketi Apple'a dava açtı. A123 Systems, Apple'ın işe aldığı 5 kişi sonrası oluşturduğu batarya biriminde kendilerini taklit eden teknolojiler geliştirdiklerini öne sürerek dava açtı. 
 
Tesla Motors CEO'su Elon Musk'un  yaptığı açıklamada Apple'ın %60 maaş artışı ve 250 bin dolar ikramiyeyle firmaların çalışanlarını kendine transfer etmeye çalıştığını açıkladı.
 
Olaylar sonrası Apple'ın; Samsung, LG Chem, Panasonic, Toshiba ve Johnson Controls şirketlerinden de çalışan transfer ettiği ortaya çıktı. 


 
Kaynak:

►Sputniknews
Mustafa Şirin Mustafa Şirin Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.