elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla Motors'a Ait Gigafactory Elektrikli Araç Piyasasını Yeniden Şekillendirecek

Tesla Motors, Elon Musk liderliğinde her yıl büyük bir hızla büyüyor. Şimdiyse güneş ve rüzgar enerjisi tarafından desteklenip aynı zamanda elektrikli arabaların kullanımını öncelikli hale getirecek olan Gigafactory fabrikasında üretilmesi planlanan elektrikli arabaları bize göstermek için hazır bekliyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.10.2014 tarihli yazı 9689 kez okunmuştur.
Elon Musk liderliğindeki Tesla Motors gerçekten büyük bir hızla büyümekte ve rüzgar ve güneş enerjisi tarafından desteklenip aynı zamanda elektrikli arabaların kullanımını öncelikli hale getirerek sürüş alışkanlıklarında devrim yapacak olan Gigafactory fabrikası aracılığıyla üretilmesi planlanan elektrikli arabaları bize göstermek için hazır. Haberlere göre Tesla yakın zamanda Nevada çölünde bu fabrika inşaatının başlangıcını açıklayacak.
 



İlginizi Çekebilir : Nikola Tesla'nın Bilinmeyen 10 İcadı

 
Fabrika 5 trilyon dolara mal olacak ve 174 futbol sahası büyüklüğünde bir alan kaplayacak. 2017 yılında çalışmaya başlayacak olan fabrika 2013 yılında tüm dünya üzerinde üretilen lityum iyon pillerden her yıl için daha fazlasını üretecek. Fabrika söylendiği üzere on yıllık bir periyodun sonuna kadar her yıl 500.000 araç için yeterli pil üretecek.
 


 
Anonim bir kaynağa göre güneş ve rüzgar enerjisi kullanılacağı için fabrika pil fiyatlarında yaklaşık %30 azalma sağlayacak. Bununla birlikte Nevada'nın liderleri söz verdikleri bu projenin devamı için teşvik vermek zorunda. Eğer herşey yolunda giderse fabrika  Nevada Reno'nun dışında bir endüstri alanında çalışmaya başlayacak ve 6500 kişiye iş imkanı sağlayacak.
 



İlginizi Çekebilir : Tesla'nın Tüm Patentleri Artık Ücretsiz!

 
Elektrikli araçlar öncelikli hale geldiğinde fabrika bunun için bir dönüm noktası olacak. Şimdilik elektrikli araçlar gerçek anlamda talep listesinin başını çekmiyor. Elon Musk kazananı seçmeden önce şirketin iki farklı şehirde iki farklı alanda milyonlar harcıyor olacağını açıklamıştı. Yani Tesla daha fazla teşvik almak için bunu bir yarışma haline getirdi. 



Kaynak:

►wonderfulengineering.com
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.