elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Samsung Cihazlar Arası Enerji Aktarımı Yapabilen Kablo Geliştirdi

Taşınabilir cihazların artması ve uzaktan kontrol sistemlerinin yaygınlaşması, insanların cihaz şarjına olan bağımlılıklarını da beraberinde getirdi. Şarj yetersizliği mağdurlarından biriyseniz belki de olmasını hayal ettiğiniz çözümü, Samsung geliştirdiğini duyurdu. Detaylar haberimizde.



A- A+
30.09.2014 tarihli yazı 23147 kez okunmuştur.
Mobil cihaz üreticilerinin son yıllarda başını ağrıtan en büyük sorun, cihazların şarj sorununa tatmin edici bir çözüm getirememeleri. Samsung, bu soruna yaklaşımı farklı bir çözüm getirdiğini duyurdu. Power Sharing adı verilen kablo, uyumlu cihazlar arasında enerji aktarımı yapabilecek.

Samsung Galaxy serisi için geliştirilen Power Sharing adlı kablo aynı ada sahip uygulamanın yüklü olduğu cihazlar arasında microUSB girişi ile enerji aktarımı sağlayabiliyor. Şimdilik Galaxy S5, Galaxy Tab S10. 5, Galaxy Galaxy  Tab 8. 4, Galaxy Alpha ve Galaxy Avant arasında çalışan kablo, önümüzdeki dönemde Micro USB ile şarj olabilen tüm cihazlar için geçerli olacağı açıklandı. Bu da Android işletim sistemine sahip olan/olacak tüm akıllı telefonlar, tablet ve hatta giyilebilir ve Bluetooth aksesuarlarını da kapsamış oluyor.

 

Enerji aktarımının yapılabilmesi için gereken işlemler ise Power Sharing uygulamasının çalıştırılması ve süre bazında yapacağınız aktarımın limitinin belirlenmesi olarak ifade ediliyor. Enerji aktarımı esnasında cihaz kullanımına izin verilmese de elektrik prizinin bulunmadığı bir ortamda yedek pil ve benzeri çözümlere karşı güçlü bir rakip olarak gösterilebilir.
 


Samsung Power Sharing, 20 $ fiyatıyla, Samsung çevrimiçi mağazasında satışa sunuldu. Türkiye'de ne zaman satışa çıkacağı ile ilgili net bir tarih yok.

Kaynak:

►TheNextWeb
Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.