elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Samsung %100 Yenilenebilir Enerji Kullanacak

Birçok teknoloji devi, yenilenebilir enerji yatırımları çevreci bir politika izlemeyi hedefliyor. Bu şirketlerden biri de Samsung oldu. Samsung yenilenebilir enerji yatırımları ile 2020 yılında %100 yenilenebilir enerji kullanacak.



A- A+
17.06.2018 tarihli yazı 7903 kez okunmuştur.
Samsung’un en önemli rakiplerinden Apple, geçtiğimiz aylarda yenilenebilir enerji kullanımını %100’e çıkardığını duyurmuştu. 25 adet yenilenebilir enerji santrali ile 626 MW güç üretildiği belirtilmiş ve bu kapasitenin, tüm mağaza ve üretim tesislerinde harcanan güç miktarına eşit olduğu vurgulanmıştı. Apple’ın yanı sıra Google ve Microsoft gibi teknoloji devleri de yenilenebilir enerji yatırımları ile çevreci şirket olma planlarını sürdürmeye devam ediyor. Bu şirketlere Samsung da eklendi.

Teknoloji devi Samsung, 2020 yılına kadar yenilenebilir enerji kullanımını %100’e çıkaracağını duyurdu. Samsung; ABD, Çin ve Avrupa olmak üzere 3 bölgede enerji projelerini artırmayı hedefliyor.

 

Samsung, Seul’ün güneyindeki Suwon’daki merkezi Samsung Digital City’de yaklaşık 42.000 metrekarelik bir alanda güneş paneli tesisi kuracak. 2019’da Pyeongtaek kampüsünde ve 2020’de Hwaseong kampüsünde toplam 21.000 metrekarelik bir alanda güneş enerjisi ve jeotermal enerji üretim tesisleri ekleyecek. Bu iki tesis, Samsung’un yarı iletken projelerini yürüttüğü yerler olduğu için oldukça kritik bir öneme sahip.



2020 yılında 3.1 GWh’e ulaşacak olan kapasite ile yaklaşık 115 bin hanenin elektrik enerjisi ihtiyacına eş değer miktarda enerji üretilecek. Bu tesisler, üretimdeki enerjinin yanı sıra, Smasung’un satış yaptığı mağazaların enerji ihtiyacına da karşılık geliyor.
Google ise 10.665 adet güneş paneli ile her yıl 2.9 gigawatt-saat enerji üretecek olan 3 milyon euroluk yeni bir güneş enerjisi santrali ve Belçika’da 250 milyon euroluk yeni bir veri merkezi kurduğunu açıkladı. Teknoloji devlerinin bu tip yatırımlarının, diğer şirketler için de örnek oluyor.


Kaynak:


Cleantechnica

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.