elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ABB Akıllı Binalar ve Samsung C&T Enerji Verimliliğini Artırmak İçin Anlaşmaya Vardı

Yeni işbirliği, çok konutlu bina sakinlerinin tüm Samsung C&T ve ABB akıllı ev teknolojilerinde tek bir kullanıcı arayüzünden yararlanmasını sağlayacak. Ortaklık, ticari ve konut tipi binaların yöneticileri için özellikle otomasyon, enerji yönetimi ve hizmet sistemlerinde ortak inovasyon fırsatlarının araştırılmasını sağlayacak.



A- A+
15.11.2023 tarihli yazı 4297 kez okunmuştur.
ABB Elektrifikasyon Akıllı Binalar Bölümü ve Samsung C&T Mühendislik ve İnşaat Grubu Şirketi, büyük konut, ticari ve çok konutlu binaların yaşanabilirliğini ve enerji verimliliğini artırmak için bugün entegre, bütünsel bina otomasyonu, güvenilir enerji dağıtımı ve enerji yönetimi çözümlerini birlikte sunmak üzere yeni bir küresel anlaşma imzaladı. Bu anlaşma, ABB-free@home® ve Samsung SmartThings'in entegrasyonu yoluyla bütünsel akıllı bina teknolojisini teşvik etmek için Nisan 2022'de Samsung Electronics ile imzalanan diğer küresel anlaşmayı takiben hayata geçti.

Anlaşma, Samsung C&T'nin Homeniq akıllı ev platformu, ABB-free@home® sistemi ve ABB i-bus® KNX gibi potansiyel ev ve bina hizmetlerini tek bir mülk yönetim aracı altında önemli ölçüde genişletebilecek bütünsel bina çözümlerini entegre etme niyetini ortaya koyuyor. Homeniq uygulaması, ABB-free@home® uygulaması ve ABB duvar panelleri arasında seçim yapabilen bina sakinleri, tüm Samsung C&T ve ABB akıllı ev cihazlarını tek bir kullanıcı arayüzünden kontrol edebilecek. Entegre, kullanımı kolay ve esnek ürün ve çözümlere yönelik artan müşteri talebini karşılamayı amaçlayan bu ortaklık, daha fazla enerji yönetimi, daha düşük enerji maliyetleri ve daha iyi yaşam kalitesi sağlamada yeni bir kilometre taşı olma özelliği taşıyor.



Binalardaki tüm enerji şebekesi sistemlerinin yönetilmesi ve izlenmesine yönelik yeni yetkinliğin, güç tepe noktalarını azaltarak bağlantı ücretlerini düşürmesi ve fotovoltaik (FV) ekipmanlardan elde edilen yatırım getirisini hızlandırması da bekleniyor.

Yeni ortaklığı memnuniyetle karşılayan ABB Elektrifikasyon Akıllı Binalar Bölümü Küresel Ürün Grubu Bina ve Ev Otomasyon Çözümleri Başkanı Lucy Han şunları söyledi: "Samsung C&T ile yapılan bu heyecan verici yeni anlaşma, sorunsuz ve kapsamlı akıllı bina teknolojisi ve hizmetleri portföyümüzü genişletmede bir başka önemli adım olmasının yanında küresel enerji verimliliği sorunlarını ele almak için ortaklarla iş birliği yapma konusundaki süregelen kararlılığımızı yansıtıyor.”

"Açık teknolojilere ve sektörün birlikte çalışabilirlik standartlarına olan bağlılığımız devam ediyor ve bugünkü duyuru, ticari ve büyük konut geliştirmelerine yönelik portföyümüzü bina yönetimi seviyesine kadar genişletiyor."

Samsung C&T Yaşam Çözümleri Departmanı Başkanı Hyejung Helen Cho ise şunları ekliyor: "İnşaat şirketleri, mülk geliştiricileri ve operatörler de Samsung C&T'nin cihazları ile ABB'nin Akıllı Ev kontrol cihazlarının bir arada, tek elden sunulmasının sağladığı kolaylıktan faydalanacak. Samsung C&T platformunun kapsamı, geliştiricilerin zaman içinde teknoloji seviyesini daha da yükseltmeleri için devam eden fırsatları gösteriyor."

Binalar enerji tüketiminin yüzde 40'ından1 ve küresel sera gazı (GHG) emisyonlarının yüzde 30'undan2 sorumlu; ancak hızla gelişen teknolojiler bu seviyelerde önemli düşüşler sağlamayı vaat ediyor. Samsung C&T ile yapılan yeni anlaşma, yeni geliştirilmiş bir mülk yönetim platformuna odaklanan bir ortaklıkla birlikte daha fazla ortak inovasyon girişimine yol açacaktır. Bu yılın başlarında Kore'de geliştirilen ilk kav-ram kanıtının ardından, şu anda Avrupa, Asya ve Orta Doğu'da başka ortak pilot projeler belirleniyor.



Samsung C&T Hakkında

Samsung C&T'nin Mühendislik ve İnşaat Grubu, dünya çapında faaliyet gösteren 40 yılı aşkın mühendislik ve inşaat deneyimine sahiptir. Grup şu: ticari ve konut binaları, sivil altyapı ve tesis inşaatı alanlarına odaklanmaktadır.

Samsung C&T, Creating Future Scape adlı yeni bir vizyonla, sürdürülebilir gelecek için çeşitli teknolojiler ve çözümler sunarak inşaat işinin ötesinde yeni bir gelecek inşa etme yolunda ilerliyor. Toplum ve çevredeki değişikliklerin neden olduğu çeşitli sosyal sorunları çözmek için yeni iş alanımız olarak enerji çözümleri, akıllı şehir ve platform hizmetlerine odaklanıyoruz.

Samsung C&T hakkında daha fazla bilgiyi https://news.samsungcnt.com adresinde bulabilirsiniz.

ABB, daha sürdürülebilir ve kaynak açısından verimli bir gelecek için elektrifikasyon ve otomasyon çözümleri sunan bir teknoloji lideridir. Şirketin çözümleri, üretim, hareket, enerjilendirme ve işletimi optimize etmek üzere mühendislik bilgisini ve yazılımı birbirine bağlar. 130 yılı aşkın mükemmellik üzerine inşa edilen ABB'nin 105.000 çalışanı, endüstriyel dönüşümü hızlandıran inovasyonları üretmeye devam ediyor. 

1 (UNEP) https://www.euenergycentre.org/images/unep%20info%20sheet%20-%20ee%20buildings.pdf
2 https://www.eesi.org/topics/built-infrastructure/description

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.