elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Esnek LCD Geliştirildi

Yeni nesil esnek LCD, gazete ve dergi okuma alışkanlıklarımızı dijitalleştirecek. Esnek LCD ile gazete ve dergileri artık kağıtlar üzerinden okumak zorunda kalmayacağız. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
14.06.2018 tarihli yazı 7454 kez okunmuştur.
Dijitalleşme süreci, günlük alışkanlıklarımızı da büyük ölçüde dönüşüme uğratıyor. Son yıllarda e-kitap okuyucular ile kitapları elektronik cihazlar aracılığıyla okuyoruz. Çin ve Hong Kong’ta optoelektronik üzerine çalışan bilim insanlarının yeni keşfi, gazete ve dergi okuma alışkanlıklarımızı da dijitalleştirecek. Applied Physics Letters dergisinde yayınlanan araştırmada esnek LCD’lerin şu anda kullanılabilir durumda olduğu belirtiliyor.
 


►İlginizi Çekebilir: LCD Göstergeler

Esnek LCD’ler, iki tabaka arasına sıvı kristal eklenmesiyle oluşturulmuş durumda.  Optik olarak tekrar yazılabilir LCD’lerde, sıradan LCD’ler gibi yanıp sönen pikseller bulundurmuyor. Bunun yerine, ışık varlığında hizalanan özel moleküller kullanılarak optik yazılabilir özellik sağlanmış durumda. Dolayısıyla bu teknoloji ile sıradan elektrot teknolojisinin dışına çıkılıyor. Cam tabakalar arasına konulan cam parçalar, sıvı kristalin tek parça halinde tutulmasını sağlıyor.

Elde edilen LCD’ler, 5 mm’den daha ince olması sayesinde gazete okuma gibi aktiviteler için kullanılabilecek. Hem esnek hem ucuz olan bu LCD’lerin 5 inc boyutundakilerinin üretim maliyetinin dolar olduğu belirtiliyor.




LCD’te özel bir tip sıvı kristal ekleyen araştırmacılar, bu sayede LCD’nin 3 farklı renge kavuşmasını sağladı. Üstelik bu dijital gazete okuyucu, tıpkı e-kitap okuyuculardaki e-Ink teknolojisinde olduğu gibi sadece resim ve yazıları göstererek ek piksel harcamıyor. Dolayısıyla okuma sırasında insan gözünün yorulmasının önüne geçiliyor.

Esnek LCD’lerin ne zaman ticarileşeceğine yönelik henüz bir bilgi verilmedi. Ancak ekibin öncelikli hedefleri arasında bu LCD panelleri tamamen renkli ekran kavuşturmak var.


Kaynak:


sciencedaily


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.