elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Erciyes Üniversitesi |
Tercih Rehberi

Üniversite tercihlerini yapacak öğrenciler için, Erciyes Üniversitesi hakkında genel ve gerekli bilgileri sizler için derledik. Editör kadromuzun deneyimleri ile hazırlanmış bu rehber haricinde merak ettiğiniz soruları #tercihrehberi hashtag'i ile de iletebilirsiniz.



A- A+
13.07.2015 tarihli yazı 9773 kez okunmuştur.
Erciyes Üniversitesi Hakkında 

1969 yılında Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olarak kurulan Gevher Nesibe Tıp Fakültesi ile temeli atılan Erciyes Üniversitesi, ismini şehri temsil eden ülkemizin 5. büyük dağı olan Erciyes'ten almaktadır. Bünyesinde 18 fakülte, 3 yüksekokul, 9 meslek yüksekokulu, 7 enstitü ve 38 araştırma merkezini barındıran Erciyes Üniversitesi'nde, şu an 2300 akademik personel görev yapmakta olup ve 50.000'e yakın öğrenci eğitim görmektedir.

 
er

Kampüsler

Erciyes Üniversitesi'nin 3 kampüsü bulunmaktadır. En büyük kampüsü olan Merkez Kampüsü'nde aşağıdaki eğitim birimleri yer almaktadır.

Fakülteler

 
Diş Hekimliği Fakültesi
Eczacılık Fakültesi
Edebiyat Fakültesi
Eğitim Fakültesi
Fen Fakültesi
Güzel Sanatlar Fakültesi
Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi
Hukuk Fakültesi
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi
İlahiyat Fakültesi
İletişim Fakültesi
Mimarlık Fakültesi
Mühendislik Fakültesi
Sağlık Bilimleri Fakültesi
Tıp Fakültesi
Turizm Fakültesi
Veteriner Fakültesi

Yüksekokullar

 
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu
Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu
Yabancı Diller Yüksekokulu

Meslek Yüksekokulları

 
Adalet Meslek Yüksekokulu
Halil Bayraktar Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu
Kayseri Meslek Yüksekokulu
Mustafa Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu
Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu
Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu

Bir diğer kampüsü olan Seyrani Kampüsü'nde Ziraat Fakültesi, Develi Hüseyin Şahin Meslek Yüksekokulu bulunmaktadır. Tomarza Kampüsü'nde ise Mustafa Akıncıoğlu Meslek Yüksekokulu yer almaktadır.

 

Ulaşım

Merkez Kampüsü'ne ulaşım, otobüsler ve tramvay ile yapılabilmektedir. Yerleşke, yurtlara yürüme mesafesindedir. Kampüs içinde ring servisi yer almaktadır.

 

Eğitim
 

Erciyes Üniversitesi Merkez Kampüsü'nde öğrencilerin ve öğretim üyelerinin yararlandığı 38 adet araştırma merkezi, 4 adet kütüphane ve 10 ana platformda toplanmış bilimsel ve kültürel topluluklar bulunmaktadır.

Eğitim dili bölümlere bağlı olarak değişiklik gösterse de müfredatın %30 oranında İngilizce eğitim uygulanmaktadır. Mühendislik, Mimarlık, İşletme - İktisat fakültelerinde okuyacak öğrenciler 1 yıl İngilizce hazırlık sınıfı okumaktadır. Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin sunduğu, bazı bölümlerde uygulanmaya başlamış ve geliştirilmeye devam edilen sistem, öğrencilerin dersleri sanal sınıflar üzerinden takip etmesini ve bazı derslerin vize sınavlarına online olarak girmelerini sağlamaktadır. Merkez, yabancı dil ve teknik kursların ve sertifika eğitimlerinin verildiği bir birim haline getirilmek için çalışılmaktadır.


Erciyes Teknopark

5 ARGE binası ve bilişim, elektrik-elektronik ve nanoteknoloji başta olmak üzere 135 firmayı bünyesinde bulunduran Erciyes Teknopark, İç Anadolu Bölgesi'nin önemli teknoloji merkezlerinden biridir. Lisans 3. ve 4. sınıf öğrencilerine staj ve çalşma imkanı sunmaktadır. Teknopark içinde bulunan Teknoloji Transfer ofisinde Üniversite-Sanayi İşbirliği, Proje Destek, Girişimcilik ve Kuluçka Hizmetleri yürütülmektedir.

 

Yurt Olanakları 

Kayseri'de faaliyet gösteren 4 adet yurt bulunmaktadır. Erciyes Erkek Öğrenci Yurdu, Gevher Nesibe Kız Öğrenci Yurdu, Melikgazi Kız Öğrenci Yurdu ve Develi Karma Öğrenci Yurdu toplam 5827 öğrenciye konaklama imkanı sunmaktadır. Bu yurtların dışında Talas ilçesi çevresinde toplanmış çok sayıda vakıf yurtları, özel öğrenci yurtları ve pansiyonlar bulunmaktadır. Merkez kampüsü içinde 40 odalı Turizm Fakültesi Uygulama Oteli yer almaktadır.

Yurt Dışı Olanakları


Üniversite Erasmus, Farabi ve Mevlana değişim programlarına bağlıdır. Erasmus programıyla her yıl ortalama 100 öğrenci çeşitli ülkelere gönderilmektedir.

Sosyal Olanaklar

Merkez Kampüsünde çok sayıda açık spor alanının yanısıra 1 adet olimpik yüzme havuzu ve 4 adet kapalı spor salonu bulunmkatadır. Üniversitenin düzenlediği bir çok konferans, seminer, sempozyum ve çalıştay gibi etkinliklere ev sahipliği yapan Sabancı Kültür Sitesi sosyal ve kültürel faaliyetlerin merkezi konumundadır. Üniversite her yıl geleneksel olarak Satranç turnuvası ve Tiyatro Festivali düzenlemektedir.

 

Burs Olanakları

Karşılıksız KYK burslarının yanısıra Sosyal Hizmetler Müdürlüğü Burs ofisi tarafından özel burs desteği verilmektedir. Üniversite aynı zamanda LYS'de ilk 100'e giren öğrencilere 500 TL, 101 ile 500 arasındaki öğrencilere 400 TL ve 501 ile 1000 arasındaki öğrencilere 300 TL başarı bursu ve yemekhane bursu sağlıyor. 


Kayseri Şehri

Kayseri, İç Anadolu Bölgesi'nin sanayi ve ekonomik yönden gelişmiş kavşak noktalarından biridir. Şu an itibariyle 2 devlet ve 2 vakıf üniversitesine sahip olan şehir, kültürel ve sosyal olarak da kalkınmaktadır. Şehrin en büyük simgelerinden ve ülkemizin en büyük 5. dağı olan Erciyes Dağı, önemli kayak merkezlerindendir. Şehre yapılan son yatırımlarla Kayseri, bölgenin eğitim, sağlık ve sanayi alanında önemli merkezi haline gelmektedir.
 


Tarihin en eski yerleşim yerlerinden biri olan şehir, Selçuklular zamanında başkent olarak kullanıldığı için şehir merkezinde çok sayıda tarihi yapı ve eserlerin sergilendiği müzeler bulunmaktadır. Yine il sınırları içinde dünyanın sayılı kuş yurtlarından sayılan Sultansazlığı Milli Parkı bulunmaktadır. Coğrafi olarak diğer bölgelere ulaşım oldukça kolaydır.

 

Üniversiteler Hakkındaki Sorularınızı, Bizlere " #TercihRehberi "
Hashtagi ile İletebilirsiniz.



Kaynak

► Erciyes Üniversitesi 
Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.