elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Taşınabilir Ev Konsepti |
Ecocapsule

Taşınabilir hoparlör, taşınabilir batarya, taşınabilir klima.. Kullandığınız ürünlerin artık taşınabilir bir yapıya getirildiğini farketmiş olabilirsiniz. Günümüzde insan yaşamının zamanla yarışır hale gelmesi ve pratikliğin önem kazanması yaşadığımız evleri de taşınabilir hale getirecek güce gelmiş olabilir mi? Fikir ve detaylar haberimizde.



A- A+
17.06.2015 tarihli yazı 11406 kez okunmuştur.
Günümüzde yenilikçi ve alanına yön veren ürünlere baktığımızda iki özellik görüyoruz; taşınabilir ve yenilenebilir. Dünya, hızına yetişilmeyen teknolojinin getirdiği yüksek standartlarla, insan doğasının kolay değişmeyen kuralları ve doğal kaynakların sınırları arasında gelgitler yaşıyor. Zaman çok değerli, dünyanın bir ucuna ulaşmak kolay ve bilgi tüketimi sonsuz. İyi görünen bu tabloda size yardımcı olacak parametrelere ihtiyacınızın arttığı da bir gerçek. Teknolojiye bağımlılık buradan başlıyor olmalı.



Bu konuda her geçen gün çok sayıda ürün, konsept ve hatta akım ortaya çıkıyor. Bunlardan biri de kısaca tanımlarsak taşınabilir ev olan Ecocapsule. Bir yaşam alanından bir ürün olarak bahsedilebilmesini sağlayan Ecocapsule, Slovakya merkezli Nice Architects firması tarafından geliştirilmeye devam edilen, su ihtiyacını yağmur suyuyla; elektriği güneş ve rüzgar enerjisiyle karşılayabilen ve arabanızla taşıyabileceğiniz bir ev tasarımı olarak karşımıza çıkıyor.

 



►İlginizi Çekebilir : Akıllı Evler ve Güvenlik Riskleri
 
Onu daha dayanıklı kamp çadırı betimlemesinden tamamen ayıran şey ise elektrik üretip depolayabilmesi ve yağmur suyunu arıtabilmesi. Şüphesiz farklı özellikleri bunlarla bitmiyor; 8 m2 kullanılabilir alan içinde iki kişilik yaşama alanı sunan Ecocapsule, banyo/tuvalet, çalışma alanı ve yatak da içeriyor. Ürettiği enerji ve su arıtma özelliği ise yeterli düzeyde denebilir. 600 watt’lık güneş paneli ve 750 watt’lık rüzgar tribününe sahip kapsül,  9.744 watt/saat kapasiteli pillerini de doldurabiliyor. 1.5 ton ağırlığındaki ev, farklı bir aparata ihtiyaç duyulmadan araba ile taşınabiliyor, uçak taşımacılığına (airlifted)  destek veriyor.
 
Geliştirilmeye devam edilen Ecocapsule projesinin kişisel kullanım için satışının 2016 yılından itibaren başlayacağı belirtiliyor. Yıl sonunda duyurulacağı açıklanan kapsülün pahalı olacağı ise zor bir tahmin değil.


Kaynak:

►ecocapsule.sk

Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.