elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Telefonunuzu Fotosentezle Şarj Etmek İster misiniz?

Evinizde bitki yetiştirdiğiniz saksınızda USB portu bulunduğunu ve bu USB bağlantısıyla telefonunuzu şarj ettiğinizi hayal edebiliyor musunuz? Bioo teknolojisiyle bu hayal değil! Fotosentezden elektrik enerjisi üretimini olanaklı kılan Bioo teknolojisinin ayrıntıları haberimizde.



A- A+
21.07.2016 tarihli yazı 13285 kez okunmuştur.
Klorofil taşıyan bitkilerin ışık, su ve karbondioksit kullanarak besin ve enerji ürettiği fotosentez işleminin basamakları, günümüzde düşük enerji gerektiren projelerde elektrik enerjisi üretiminde kullanılıyor. Barselona merkezli Arkyne Teknolojileri, Bioo teknolojisini geliştirirek fotosentezde üretilen enerjinin bir kısmıyla telefonun ve tablet gibi akıllı cihazların şarj edilebilmesini sağlayan saksı geliştirdi.
 

%100 yeşil enerjiyi hedef alan projede geliştirilen saksı, fotosentez ile üretilen enerjinin bir kısmını kullanıyor ve bitkinin yaşam sürecinin zarara uğramasının önüne geçiyor. Biyolojik ve kimyasal reaksiyonlar ile fotosentezde üretilen enerji, elektrik enerjisi olarak saksıdaki USB kısmına aktarılıyor ve elektronik aygıtın şarj edilmesi sağlanıyor. Sistemin evlerde ve bahçelerde kullanım için saksı ve panel şeklinde 2 farklı tasarım üretilmiş.
 

Bioo Saksının Teknik Detayları:
► Gece ve gündüz elektrik üretimi
► 21x11x11 cm
► Su arıtma sistemi
► Günde en fazla 2-3 şarj; 5.0V, 1.0A

Bioo Panelin Özellikleri:

► Gece ve gündüz elektrik üretimi
► 100x100x25 cm panel
► Üstel elektrik üretimi
► Otomatik sulama sistemi
► Su arıtma sistemi
3-40 watt üretim (yılda 28 kWh-280 kWh)


►İlginizi Çekebilir: Oksijen Üreten Yapay Yaprak

Yeşil enerji alanında farklı bir bakış açısı oluşturan Bioo, farklı tasarımlarıyla evlerde ve bahçelerde kullanılabilecek bir potansiyele sahip. Aralık 2016’da satışı hedeflenen Bioo saksıların birim satış fiyatı listesinin 120$ olacağı tahmin ediliyor. Bioo şarj hakkındaki detayları aşağıdaki videoda bulabilirsiniz.
 
Sizlerin yeşil enerji alanındaki bu tip teknolojiler hakkındaki düşüncesi nedir? Yorumlarınızı bekliyoruz...
 


Kaynak:

Biotech

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.