elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Enerji Üreten Masa |
Biophotovoltaic Moss Table

Biyo-fotovoltaik (BPV) teknolojinin, fotosentezde uygulanması ile tasarlanan Moss Table, alternatif enerji kaynaklarının uygulama alanlarına yeni bir ışık tutuyor. Üzerindeki yosun dolu kaplar ile elektrik üreten Moss Table’ın detayları haberimizde.



A- A+
18.05.2014 tarihli yazı 11748 kez okunmuştur.
Cambridge Üniversitesi araştırmacıları tarafından geliştirilen ve Milano’da mobilya fuarında sergilenen Moss Table, bitkilerin fotosentez sürecini kullanarak elektrik üretiyor ve bu elektriğin günlük hayatta kullandığımız cihazlarda kullanılmasını sağlıyor.
 
Bilindiği gibi fotosentez, bitki ve yosunların günes enerjisini kullanarak enerji ve besin elde ettiği bir süreçtir. Yosunlar fotosentez sonrasında karbonhidrat ve protein benzeri organik molekülleri toprağa bırakır. Topraktaki bakteriler, bu organik molekülleri parçalar ve elektron içeren yeni bir yan ürün oluşur.

Araştırmacılar, Moss Table tasarımında bakterilerin molekülleri parçalaması sonucunda oluşan elektronu, iletken lifler yardımı ile yakalamayı başarmış. Bu sayede  fotosentez ile elektrik üretimi sağlanmış. Üretilen elektrik, şu an için kitap okuma lambasında ve mobil aygıtların şarjı gibi küçük ölçekli elektrik ihtiyacı olan cihazlarda kullanılabiliyor.



►İlginizi Çekebilir: En Yeşil 10 Bina


112 adet yosunun bulunduğu Moss Table, şık tasarımı ve sağladığı enerji verimliliği ile büyük bir ilgi odağı oluşturmuş durumda.

Bu tasarım, 'Alternatif enerji kaynakları, gelecekte evlerimize nasıl girecek?' konusuna büyük bir ışık tutuyor.



Kaynak:

►Examiner


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.