elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Adilcevaz Güneş Enerjisi ile Elektrik Üretecek!

Gün geçtikçe yenilenebilir enerji kaynaklarına olan rağbet hızla artıyor. Özellikle ülkemizin güneş ve rüzgar enerjisi yönünden potansiyeline bakacak olursak alternatif enerji kaynakları, hatırı sayılır derecede bize ek elektrik enerjisi sağlamaktadır. Ülkemizde ise yavaş yavaş yapılan yatırımlara bir yenisi daha eklendi. Detaylar haberimizde...



A- A+
05.03.2014 tarihli yazı 13938 kez okunmuştur.

Adilcevaza Güneş Doğuyor projesi ile birlikte ülkemizin Doğu Anadolu Bölgesi’nde yenilenebilir enerji kaynağı olan güneş enerjisinden elektrik üretilecek. 
 



 

Bitlis-Adilcevaz Belediyesi tarafından hayata geçirilen Adilcevaza Güneş Doğuyor projesi ile birlikte, Doğu Anadolu Bölgesi’nde ilk defa güneş enerjisinden elektrik üretilebilecek. Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının (DAKA) alternatif enerji kaynakları konulu programı ile destek gören bu proje ile, Adilcevaz İlçesinde güneş enerjisinden yılda 500 kWh (kilovatsaat) elektrik enerjisi üretilebilecek.

 

► İlginizi Çekebilir:  Yenilenebilir Enerjiye Yönelik Kalkınma Ajansları'nın Verdiği Teşvikler





 

Adilcevaz İlçesi’nde üretilecek temiz enerjiyle öncelikle belediyenin elektrik tüketimi karşılanacak buna ek olarak, yapılan sözleşmeler gereği artık enerji ulusal hatta aktarılacak olup, belediyeye ek gelir sağlanacaktır. Proje ile birlikte çalışmalar sürdürülmektedir. Projenin sahip olduğu alana 2,200 adet fotovoltaik panel kurulacaktır. Kurulum maliyeti 1 milyon 800 bin lira olan projenin %40'ını DAKA, geri kalanını da belediye karşılayacaktır.

 

► İlginizi Çekebilir:  Silisyum Tabanlı Geleneksel Güneş Pilleri Nasıl Çalışır?

 
 
Alper   Görkey Alper Görkey Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.