elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple Araçlar İçin CarPlay Sistemini Tanıttı

Apple sürekli kullanıcılara sunduğu ürünlerle hep top listelerinde en çok tercih edilen marka konumunda. Şimdi de geçtiğimiz günlerde tanıttığı araç sistemiyle herkesin gözünü dolduracağa benziyor. Apple CarPlay Nedir? Hangi araçlarla entegreli olabilecek? Detaylar haberimizde.



A- A+
10.03.2014 tarihli yazı 15067 kez okunmuştur.
Ferrariler yolların en hızlı başrol oyuncusu ama görünen o ki elektronik ekipman konusunda maksimum paralelliği yakalamak için Apple'la anlaştı. Otomotiv sektörü CarPlay'le birlikte, Apple'n bu yeni kontrol sisteminin pazarda ilk bilgi-eğlence birlikteliğini sağlayacağını düşünüyorlar. Ferrari de bu uygulamayı aracında kullanan ilk marka oldu.
 

Ferrari'nin başkanı Luca di Montezomolo Cenevre Uluslararası Motor Show'da "Artık, Apple CarPlay'li bir Ferrari alabileceksiniz" dedi.


Birçok ek programla yolculuğunuzu daha eğlenceli hale getirebilirsiniz.


 İlginizi Çekebilir : Apple'n 2014 Planları | iPhone 6 ve iPad Air



Apple CarPlay'in web sitesinde uygulamanın tüm detayları anlatıyor ve "yakında" ibaresiyle de bu eğlenceli araçların bize çok uzak olmadığını söylüyor.



Arabalarda Apple Car Play uygulamasını kullanmak için iPhone 5, 5c veya 5s telefonlarından birine sahip olmanız gerekmektedir. Apple'ın her zaman uyguladığı bir taktik bu: Uygulamaları sadece kendi cihazlarına entegreli şekilde kullanmak.
 


Telefon araçla tanıldığı andan itibaren telefon, müzik, mesajlaşma ve navigasyon gibi birçok uygulamaya Apple kalitesi farkıyla erişebileceksiniz. Aynı zamanda sistemin, direksiyona eklenerek kontrolü artırıcı olan sesli denetim özelliği de bulunmakta. Ferrari kendi araçlarına özel Ferrari kişisel bilgi dosyası da ekleyecek.
 


Apple'ın açıklamalarına göre CarPlay akıllı bir uygulamadır ve arabanızda bunu iPhone'la kullanmak güvenliği artırıcı olacaktır. Aracınızın sağ tarafına yerleşik olan ekranda istediğiniz her uygulamaya sınırsız ve en eğlenceli şekilde erişebileceksiniz.
 


 


Destekleyen ve ilerleyen zamanda destekleyecek olan araçlar.


Kaynak:
 
► Apple
► NewYork Times

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.