elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple'ın 2014 Planları |
iPhone 6 ve iPad Air

The Wall Street Journal'ın yayınladığı makaleye göre teknoloji devi Apple, daha büyük ekrana sahip iPhone 6 üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra iPad Air modeli için 2 yeni reklam filmi yayınlayan şirketin, 2014 yılı için tasarladığı planların ayrıntıları yazımızın devamında.



A- A+
24.01.2014 tarihli yazı 11368 kez okunmuştur.
Teknoloji devi olarak nitelendirilen Apple, ürün yelpazesini sürekli olarak genişletmek ve daha üst bir seviyeye getirmek için çalışmalarına devam ediyor. Bu doğrultuda şirket, 2014 yılı içerisinde kendine bir takım hedefler belirlemiş ve tasarımlarına başlamış durumda. Hatta söylentilere göre bu yeniliklerin duyuru tarihleri bile planlanmış durumda. 

Şirketin belki de en önemli tasarımı, kuşkusuz iPhone. Yeni iPhone 6 ile ilgili planlar ve bu planların haberleri de bir o kadar dikkat çekici konumda. Öncelikle belirtilen raporlara göre bu yeni iPhone modelinin ekranının iPhone 5S'e göre daha büyük olacağına kesin gözüyle bakılıyor. 




► İlginizi Çekebilir: Dünden Bugüne Apple

 
Çinli analist Sun Changxu'nun verdiği bilgilere göre iPhone 6'nın 2 ayrı modeli bu yıl piyasaya sürülecek. Raporlara bakılırsa ilk modelin ekranının 4.5 inç ve üzeri boyutlarda olduğu ve diğer modelin ekranının ise 5 inç ve üzeri boyutlarda olduğu görülüyor. Net olarak konuşulan rakam ise 4.7 inç.

Cihazın seri üretimine ise Mayıs ayında başlanacağı belirtilen raporda, tanıtımının ise Haziran ayında olacağı söyleniyor. Bilindiği gibi 10 Haziran tarihinde WWDC konferansı var ve Apple, bu konferansa iPhone 6 tanıtımını yetiştirmeyi düşünüyor. 

4.7 inçlik ekranın çözünürlüğü ise 1136 x 640 şeklinde. Daha büyük ekranlı kardeşinin ekran çözünürlüğü konusunda ise herhangi bir bilgi bulunmuyor ancak satışının daha geç başlayacağı yönünde bilgiler mevcut.

 

Öğrenilen bilgilere göre ise her iki iPhone 6 modeli de metal kasa ile birlikte gelecek. Kavisli ekran, kıvrılabilir kasa gibi yeni trendlere uyum sağlayacağı bilinmeyen telefonun, yüksek ihtimal bu tarz bir tasarıma sahip olmayacağı düşünülüyor. iPhone 5C'nin plastik tasarımından ise birçok şirket çalışanı memnun değil. 

4.5 ve 5 inçlik bu iki büyük iPhone 6 modellerine ek olarak daha ufak boyutlu ve kompakt olacak şekilde seri üretim sonucu üretilecek 2 modelin daha piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak belirtilen raporlara göre bu planın iptal olması da ihtimaller dahilinde.

 

Android ile mücadelesine devam eden Apple, eğer bu büyüklükte ekrana sahip bir iPhone ile karşımıza çıkarsa, büyük ekran isteyen birçok kullanıcısını sevindirecek. Ancak analistler ise duruma pek de iyimser bakmaz iken, birçok Android telefon üreticisinin amiral gemisi niteliğindeki telefonların ekranlarının da bu boyutlarda olduğunu belirtiyorlar. 

Ayrıca, Amerika'da düzenlenen futbol ligi maçları öncesinde 2 yeni iPad Air reklam videosu yayınlandı. "Light Verse" ve "Sound Verse" olarak adlandırılan reklamlar, daha önce yayınlanan tek bir videonun görsel temaları zenginleştirilip, ikiye bölünmesi ile elde edilmiş. 

iPad Air için yayınlanan reklam videolarını buradan inceleyebilirsiniz:

 

Tüm bu gelişmeler doğrultusunda Apple CEO'su Tim Cook ise yeni modellerin müşterileri memnun edecek gelişmelerle geleceğini ve üzerinde çalıştıkları harika işler olduğunu, ancak bunları gizli tutmak istediklerini belirtti. Gelişmeleri ise zaman gösterecek. 
 



Kaynak: 

► The Verge 
► Engadget

► The Wall Street Journal

Hızır İlyas Seçen Hızır İlyas Seçen Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.