elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Apple Otomotiv Sektörüne mi Atılıyor? “iCar”

Apple’dan son bomba: “iCar”. Teknoloji devi Apple, Steve Jobs’un büyük hayali olan projeyi uygulamaya geçirmeyi planlıyor. Akıllı Telefon sektöründe gücünü kaybetmeye başlayan Apple'ın bu sektördeki planları doğrusu şimdiden merak konusu. Haberin detayları yazımızda.



A- A+
09.11.2013 tarihli yazı 10997 kez okunmuştur.
Teknoloji konusunda dünya devleri arasında yer alan Apple şirketi şimdi de otomotiv sektörüne atılmanın planlarını yapıyor.

 

 

Bu proje Steve Jobs’un büyük hayaliydi. O, sadece kişisel bilgisayarların sürekli olarak yenilerini piyasaya sürmek ya da mobil aygıtların daha iyilerini geliştirmek amacında değil, tamamen Apple’ın etkisini günlük hayatımızın tüm alanlarına genişletmek ve yaymak istedi. Bunların ışığında Apple şirketine özel otomobiller dizayn etmeyi düşündü.

Ancak çok sayıda Apple destekçisinin beklediği ‘iCar’ Projesiyle ilgili henüz önemli bir gelişme yok. Uzmanlar bu proje için Elon Musk’un başında olduğu Amerikan elektrikli otomobil şirketi Tesla ile ortaklaşa işbirliği yapması fikrinde. Çünkü Elon Musk’un günümüzün Steve Jobs’u olarak gösteriliyor ve bu projeyle gelirlerini büyük ölçüde iPhone ve iPad’den kazanan Apple şirketi, elektronik mobil cihazlar alanında gelecekte rekabetin daha da ilerleyeceğini düşünerekten başka bir sektöre geçerek yeni gelirler elde etmeyi planlıyor.


 



►İlginizi Çekebilir: Dünyanın En Değerli Markası Apple
 

Apple şirketinin bu girişimi günümüzde piyasası canlı olmayan Amerikan otomotiv sektörünü de hareketlendireceği düşünülüyor.

Bu fikrin oluşmasında Apple ürünlerinin birçok otomobilde özel uygulamalarda (İOS uygulamarı, navigasyon sistemleri) kullanılmasıda var.

Eğer elektrikli otomobil şirketi Tesla ile Apple ortak olup otomobil üretecek olursa otomobil sektöründe yeni bir çığ açabilirler. "iCar" Projesi Apple kullanıcılarını şimdiden heyecanlandırmış durumda. 



Kaynak:


► mashable.com
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.