elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

İş Sağlığı ve Güvenliği Haftasında VİKO’dan Örnek Yarışma

Sağlıklı ve güvenli ortamda çalışma imkanı insanların en temel hakları arasında yer alıyor. ILO rakamlarına göre her 15 saniyede 1, her günse yaklaşık 6 bin işçinin iş kazaları veya meslek hastalıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Bu nedenle iş sağlığı ve güvenliğinin önemini kamuoyu ile paylaşmak amacıyla 1987 yılından bu yana her yıl Mayıs ayının ilk haftasında İş Sağlığı ve Güvenliği Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Hemen her alanda olduğu gibi iş sağlığı ve güvenliği konusunda da örnek uygulamalara sahip olan VİKO, çalışanlarının çocuklarına yönelik olarak gerçekleştirdiği “ Anne Baba, Sağlık ve Güvenliğini Şansa Bırakma “ temalı resim yarışması ile bu haftayı çok özel ele alan kuruluşlar arasında yer aldı.



A- A+
13.05.2015 tarihli yazı 15529 kez okunmuştur.

Anne Baba, Sağlık ve Güvenliğini Şansa Bırakma 

VİKO, çalışanların iş ortamında karşılaşılabilecekleri çeşitli risk, tehlike ve iş kazaları konularında kendi çocuklarının yaptığı resimler aracılığı ile farkındalığı arttırmak amacı ile bir resim yarışmadı düzenledi. Tüm VİKO çalışan çocuklarının katılım gösterebildiği ve “ Anne Baba, Sağlık ve Güvenliğini Şansa Bırakma “ sloganı ile hayat bulan yarışmanın ödül töreni ise geçtiğimiz günlerde VİKO Endüstriyel Tesisleri’nde gerçekleşti.
 


VİKO Çalışanları, eşleri ve çocuklarının yanı sıra Yönetim Kurulu Başkanı Toshihide Arii, CEO Nusret Kayhan Apaydın,  üst yönetimden Hiroyuki Oka, İK ve Kurumsal Gelişim Direktörü Mutlu Kutlu ve diğer yöneticilerin katılım gösterdiği ödül töreninde açıklanan sonuçlara göre İlkokul 4. Sınıf öğrencisi Utku Yağız Aka yarışmada Birincilik ödülüne layık görüldü. Elif Olcay Kaplan, Berra Demiralay, Ahmet Abrek Umay ve Deniz Özmen ise dereceye giren diğer öğrenciler oldu.

Yarışmadan finale kalan diğer çocuklarımız (Alfabetik Sıra): Ahmet Zeki Kızılhan, Arzu Karasöğüt, Dilem Çelik, Elif Rana Akpınar, Eren Yılmaz, Furkan Yılmaz, Gülçin Özge Taşkın, Mehmet Efe Taşkın, Muhammed Efe Üzümcü, Taha Koç, Umut Selim Vay, Yağmur Derin ve Yusuf Üzümcü.

 


“İş Sağlığı ve Güvenliği Öncelikli Duyarlılık Gösterdiğimiz Bir Konu"

Ödül töreninin ardından konuşan ve VİKO’nun İş Sağlığı ve Güvenliği konusuna verdiği öneme vurgu yapan İK ve Kurumsal Gelişim Direktörü Mutlu Kutlu “Hızla değişen teknoloji her alanda olduğu gibi çalışma hayatında karşılaşılan riskleri de çeşitlendirdi. Günümüzde sanayi kuruluşlarının gelişmişlik ve liderlik göstergelerinden birisini de çalışanlara sunulan sağlıklı ve güvenli çalışma ortamları oluşturmakta.  Bu nedenle kuruluş olarak çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği genel kuralları ile güvenlik kültürünü içselleştirmelerini en öncelikli sorumluluklarımız arasında ele alıyoruz.

VİKO olarak en önemli değerlerimiz arasında tanımladığımız “ Çalışan Odaklılık “ İş Sağlığı ve Güvenliği konularındaki bilincin arttırılması öncelikli duyarlılık gösterdiğimiz bir konudur. OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi'ne sahip olan VİKO’da “İSG Anlayışını Yaygınlaştırmak”  çok önem verdiğimiz hedefler arasında yer almaktadır. Bu yıl İnsan Kaynakları ve Kurumsal Gelişim Direktörlüğü olarak hayata geçirdiğimiz “ Anne Baba, Sağlık ve Güvenliğini Şansa Bırakma “ temalı resim yarışması da bunun önemli bir kanıtı olmuştur. Bu yarışma ile çalışanlarımızın iş ortamında karşılaşılabilecekleri çeşitli risk, tehlike ve iş kazaları konularında kendi çocuklarının yaptığı resimler aracılığı ile farkındalığı artırmayı hedefledik. Çalışanlarımızın sağlık ve güvenliğinin kendi çocuklarının dünyasındaki önemini resim sanatı aracılığı ile göstermek bu önemli konuya özel bir anlam kattı, çocuklarımızın yaptığı resimler çalışanlarımızın bu alandaki farkındalığına duygusal boyutu yüksek bir katma değer sağladı
“ dedi. 



Kaynak:

► 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır