elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tesla Solar Roof Maliyetleri Azaldı

Genelde elektrikli arabalarıyla tanınan Tesla şirketi birçok alanda girişimlerini ve geliştirmelerini sürdürüyor. Bu alanlardan biri olan çatı güneş enerjisi sistemi Solar Roof büyük bir avantaj yakaladı. Detaylar yazımızın devamında.



A- A+
04.08.2020 tarihli yazı 9784 kez okunmuştur.
Gelecekte önemi kat kat artacak sektörlerde kendine yer edinmeye çalışan Tesla, bu sektörlerden biri olan yenilenebilir enerji sektöründeki çalışmalarını hızla sürdürüyor. Geçtiğimiz aylarda İngiltere’de elektrik satışı için lisans başvurusunda bulunan Tesla, geliştirdiği ve satışını yaptığı Solar Roof sistemi için büyük gelişmeler elde etti.

2016 yılında SolarCity'i satın alarak çatıdaki güneş enerjisi kurulum işine giren Tesla, çatılarda güneş enerjisi üretimi için geliştirdiği Solar Roof sistemini yaygın bir şekilde kullanmaya başladı. Oldukça normal bir çatı görünümüne sahip Solar Roof, standart çatı kiremitlerinden 3 kat daha güçlü ve tüm hava koşullarına karşı dayanıklı. Geçtiğimiz günlerde çatılarda Watt başına 1,49 $ 'dan güneş paneli kurulumu sunduğunu web sitesinden ve sosyal medya aracılığıyla açıklayan Tesla, bu hamle ile yetinmeyip panel kurulum fiyatını da düşürerek Solar Roof sisteminin oldukça cazip bir hale gelmesini sağladı.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tesla (@teslamotors)'in paylaştığı bir gönderi (

)

Tesla, geçtiğimiz yıl Solar Roof çatı sistemlerinin 3. sürümünü piyasaya sürmüştü. Optimizasyon ve daha hızlı kurulum özelliklerine sahip olan bu sürüm, büyük oranda maliyet tasarrufu sağlıyor. Solar Roof çatı sistemlerine sahip bir aile, geçtiğimiz ay bir inceleme videosu yayınlayarak 3 aylık kullanımlarını anlattı.
 

Powerwall’a sahip Solar Roof sistemini 83.000 dolara kurduran aile, güneş enerjisi tesisatının ilk 3 aylık çalışma sırasında 400 doların üzerinde tasarruf sağladığını söylüyor. Ev halkı Solar Roof'a sahip oldukları için bazı alışkanlıklarını nasıl değiştirdiğini de açıklıyor. Örneğin normalde güneş battıktan sonra yapacakları fazla enerji gerektiren işleri gün içinde yapmaya çalıştıklarını söylüyorlar. Aile sistemden genel olarak memnun olduklarını belirtti. İnceleme videosunu aşağıda izleyebilirsiniz.
 

Güneş panellerinin uzun ömrünü denkleme katınca Solar Roof sistemi oldukça mantıklı bir hale geliyor. Yapılan hesaplamalara göre 12,2 kW'lık bir sistem 25 yılda 60.000 dolardan fazla tasarruf sağlıyor. Solar Roof geliştirmelerine devam eden Tesla, kurulumu yapacak kalifiyeli eleman yetiştirerek yeni istihdam olanağı sunuyor. Tesla, kurulum sayısını ve kurulum hızını olabildiğince artırarak bu sistemin ve güneş enerjisinin yaygınlaşmasını amaçlıyor.  Tesla bu hamlenin getirdiği avantajlar ve potansiyeli ile birlikte güneş enerjisi yarışına dahil olarak kendine yer edindi.


Kaynak:
 
► interestingengineering.com
► electrek.co

► tesla.com
Serhat Seyrek Serhat Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.