elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2014'ün İlk 5 Sürdürülebilir Yeşil Bina Teknolojisi

BuildingGreen, bu yılın kazanan sürdürülebilir yeşil bina teknolojilerini açıkladı. Bu yıl on ikincisi düzenlenen yarışmada, çalışmalar BuildingGreen editörleri tarafından on iki ay boyunca gözden geçirildi ve ödüller yüzlerce yenilikçi ürün arasından çevre dostu yeşil bina teknolojilerine gitti. 2014'ün kazanan ilk 5 teknoloji ürünü ilgili ayrıntılar yazımızda.



A- A+
02.01.2015 tarihli yazı 10508 kez okunmuştur.
BuildingGreen; Inc. publisher of GreenSpec and Environmental Building News (EBN) bu yılın kazananlarını açıkladı. Bu yıl on ikincisi düzenlenen yarışmada, çalışmalar BuildingGreen editörleri tarafından on iki ay boyunca gözden geçirildi ve ödüller yüzlerce yenilikçi ürün arasından çevre dostu yeşil bina teknolojilerine gitti. Bu yıl inceledikleri ürünlerin çeşitlilik ve yenilik anlamında dikkat çekici olduğunu belirtiyor Building Green'in kurucusu Alex Wilson. " Baştan sona daha çevreci, daha sürdürülebilir binalar oluşturmamız için bize yardım eden bu teknolojilere dikkat çektiğimiz için oldukça heyecanlıyız."
 


2014 seçimleri, sürdürülebilirlik ve esnek tasarım hedeflerine katkıda bulunmak için basitlik ve kalite üzerine katkı sağlayan yeşil teknolojilere nasıl odaklanacağını vurguluyor. Bu senenin kazananlarından en dikkat çekicileri olarak; ticari bir gübreleme sistemi, taş ocağı atıklarından faydalanan boyutlandırılmış blok taş ve bir kısmı çam böceği tarafından öldürülmüş ağaçlardan yapılan mühendislik ürünü kereste örnek verilebilir. Listede ayrıca yedeklenen enerji kullanılarak elektrik kesintilerinde çalışabilir durumda olan elektronik kapı kilitleri ve şebekeden güneş enerjisi kullanan dönüştürücüler var.

Sürdürülebilir yeşil bina teknolojileri LEED kredilendirme sistemlerinde bir numara olmak için ilerliyor ve bu yıl piyasaya sürülen en yeni versiyonu LEED v4, güvenli materyaller ve ürün şeffaflığı üzerinde daha fazla yoğunlaşıyor.
 

1) Coldspring ve Jason F. McLennan’dan Toprak Ölçümü

Coldspring ve Jason McLennan işbirliğiyle yapılan Toprak Ölçümü taş üretimindeki artıkları doğal dünyayı taklit eden belirli parçalara ayıran bir boyutlandırılmış blok taş ürünüdür. Fibonacci serisi deniz kabuğu ve diğer elementlerde bulunan helezonlara dayanır; lineer seriler standart boyutlandırılmış blok taşa en yakın olanıdır; çamur serisi kurumuş çamura çok benzer; sürüngen serisi ise sürüngen derisine çok benzerdir.



Toprak ölçümü kaldırım duvar döşeme gibi yerlerde kullanılabiliyor, yani içten dışa yataydan dikeye geçiş gösterir. Mimarlar ve tasarımcılar uygun bir model seçmek için Coldspring ile çalışıyor ve grup dayanıklı hale getirilebilen CAD diyagramı oluşturuyor. Bir kez kesildiğinde, taş kurulumu kolaylaştırılmış bir şekilde düzenlenen mekâna paketleniyor ve dağıtılıyor; Coldspring her türlü gerekli montaj malzemelerini sağlayabiliyor. Proje yerine bağlı olarak bölgedeki taş ocaklarından sağlanabiliyor.
 
 

Bu Teknolojiyi Yeşil Yapan Nedir?


Dayanıklı ve iyi durumda tutmak için küçük bir çalıştırma gerektirmesi
Doğayla bağlantılı olması
 

2) Çapraz Lamine Ahşap Paneller

Crosslam yapısal yumuşak kerestelerin tabakalarının biri diğerinin üst kısmına gelecek şekilde doğru açıda yapıştırılmasıyla yapılmış çapraz lamine edilmiş ahşap paneldir. Elde edilen paneller bütün yönlerde hafif ve boyutsal olarak stabil olduğundan yerler, duvarlar ve çatılar için kullanılabilir. CrossLam çam böceklerinin öldürdüğü ağaçlardan elde edilen daha az çekici odunlardan yapılmıştır. CrossLam paneller 40 fit uzunluğu, 10 fit eninde ve 12 iç kalınlığında ve formaldehit içermeyen poliüretan yapıştırıcı kullanır.
 



Bu Teknolojiyi Yeşil Yapan Nedir?


Düşük emisyon


 

3)Ruxul’dan Yeni Mineral Yün Tahta Yalıtımı

Ruxul hem ticari binalar hem de konut uygulamaları için sert ve yarı-sert mineral yün tahta yalıtımı üretir. Comfoartboard, dış kaplama üzeri uygulamaları için tasarlanmış, Milton, Ontario'da üretilmiştir. Demir cevheri atıkları başta olmak üzere müşteriye ulaşmadan, direk fabrika çıkışlı hurdaların geri dönüşümünün %75 inden elde edilmiştir. En son versiyonu olan ComfortBoard IS 8 kg/m3 yoğunluğa sahipken ComfortBoard CIS’ın yoğunluuğu 8 kg/m3. Bu yoğunluklar ComfortBoard’ın dış yalıtımda kullanılması için yeterli sertlik düzeyinde olduğunu gösteriyor. Bu durum yeni ürünün yalıtımda köpük plastiğe iyi bir alternatif olabileceğini gösteriyor. ComfortBoard aynı zamanda çok iyi ses kontrolü, nem olduğunda güçlü ısı direnci ve mükemmel yangın dayanıklılığı sağlıyor. R-değeri inç başına 4,0 ile 4,2 inç arasında değiştirir. Bu ürünler ısı işleminde formaldehitin büyük kısmının yok olmasına karşın üre arttırılmış fenol formaldehitle üretildi.
 

Bu Teknolojiyi Yeşil Yapan Nedir?


Isıtma ve soğutma yükünü azaltması
Zorlu içeriklerden kaçınması
Geri dönüşüm içeriğine sahip olması
 

4) Schüco’dan Erc Modernization Façade

Eski, kullanışsız(verimsiz) ticari binaların enerji verimliliğinin, sakin konforunun ve estetiğinin geliştirilmesi için uygulanabilen bir uyarlama dış cephe sistemidir.  ERC 50 alüminyum taşıyıcı duvar iskeletini, Schüdo'nun yüksek performanslı camlarını, dış izolasyonu ve kılıflamayı birleştiren ve bina sakinlerini minimum derecede rahatsız ederek kurulabilen bir sistemdir. ERC 50 modülerdir ve zifir yerine EPDM contası kullanır, bu yüzden hasarlı kısımları değiştirmek daha kolaydır. Schüco'nun bina ile entegre PV panelleri de bu sistemde kullanılabilir.
 
 
 

Bu Teknolojiyi Yeşil Yapan Nedir?


Isınma ve soğutma masrafını azaltması
Bilgi şeffaflığı
İnşaat etkilerini azaltması
 

5) Assa Abloy’dan PoE Giriş Kontrol Kilitleri

Assa Abloy Sargent profil serisi v.S1 , the Sargent Passport 1000 P1 ve Corbin Russwin erişim 700PIP’i içeren bir elektronik giriş kontrol kiliti sunuyor. Ethernet kablosu düşük gerilimde elektrik kullanarak var olan kablolu ve kablosuz interneti kullanarak cihazla bilgi alışverişinde bulunuyor. Her PoE kapısı tipik olarak her kapı için 1 watt kullanıyor, geleneksel bir kablolu sistemiyle karşılaştırıldığında 150 kilowattan fazla enerji tasarruf ediyor. Ethernet Güç Yükleri bir güç çıkışı olması durumunda işlevsel olarak elektronik girişini korumak için kesintisiz basit bir güç kaynağı olabilecek yeterliliktedir.   


İlginizi Çekebilir : En Yeşil 10 Bina
 

Bu Teknolojiyi Yeşil Yapan Nedir?


Esnekliği arttırması
Enerji korunumu sağlaması



Kaynak:
►bdcnetwork
 
Önder Eğer Önder Eğer Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar