elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

IEEE Marmara Bölge Toplantısı Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'da Gerçekleştirildi

Bu dönemin 2. Marmara Bölge Toplantısı(MBT)’nı YTÜ IEEE öğrenci kulübü organize etti. Yıldız Oditoryum’da 23 Kasım Cumartesi günü yapılan bu toplantıya bölgedeki birçok üniversitenin IEEE öğrenci kulüpleri katıldı. Bu tecrübeyi yerinde yaşayan birisi olarak haberimizde sizlere bu etkinliğin içeriğinden bahsedeceğiz.



A- A+
28.11.2013 tarihli yazı 9146 kez okunmuştur.
 

​Ülkemizde bulunan IEEE kolları, aralarında güçlü bir bağlantı oluşturmak ve kulüp gelişimlerini istikrarlı ve sürekli bir halde sağlamak amacıyla Başkanlar Kurultayı ve Kongre olmak üzere yılda iki kere bir araya gelmektedirler. Bu bağlantıyı pekiştirmek amacıyla da; Marmara’da, Ege’de ve İç Anadolu’da olmak üzere periyodik olarak bölge toplantıları gerçekleştirmektedirler. 


Yıldız Teknik Üniversitesi’nin ev sahipliğini yaptığı, bu dönemin 2. Marmara Bölge Toplantısı, 20 farklı üniversitenin IEEE kollarının katılımıyla ve TET(İstanbul Elektrik-Elektronik, Makine ve Bilişim İhracatçıları Birliği)’in ana sponsorluğunda, Yıldız Oditoryum’da 23 Kasım 2013 tarihinde gerçekleştirildi. Üniversite IEEE kollarının yoğun katılım gösterdiği bu etkinliğe yaklaşık 400 kişi katılım gösterdi.


 


 
YTÜ IEEE Kulüp Başkanı Hakan Polatlı’nın yaptığı açılış konuşmasıyla başlayan etkinlik, TET Ar-Ge Proje Baharı Tanıtım Sunumu ile devam etti. Sunumu, proje yarışmasının danışmanı ve aynı zamanda İstanbul Şehir Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı Doç. Dr. Melih Bulu gerçekleştirdi.  

 



► İlginizi Çekebilir : 5.Savunma Sanayi Günleri | YTU MakTek

 
IEEE Türkiye oturumu ile devam eden etkinlikte, IEEE Türkiye Society danışmanlarının sunumları gerçekleştirildi. ComSoc (Communications Society), RAS( Robotics and Automation Society), CS (Computer Society) ve WIE (Women in Engineering) sunumlarının ardından IEEE Türkiye bünyesinde faaliyet gösteren ve kulüplere eğitimler düzenleyen E# proje ekibinin tanıtım sunumu gerçekleştirildi.

 


 
Etkinlik, üniversite yıllarında IEEE kulüplerinde faaliyet göstermiş ve iş yaşamında da bu toplulukla iç içe olan kişilerin katıldığı Gold Oturumu ile devam etti. Bu oturumdan sonra katılımcıların kaynaşmalarını ve eğlenmelerini sağlayacak oyunlar oynandı. Sunumların arasına serpiştirilen bu bir saatlik oyun arası ile birlikte katılımcıların hem keyifli anlar yaşaması hem de etkinlik motivasyonunun yüksek olması sağlandı. Bu eğlenceli aradan sonra kol sunumları oturumuna geçildi. Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi ve ev sahibi Yıldız Teknik Üniversitesi IEEE kollarının kol sunumları gerçekleştirildi.

 
Kol sorunları sunumlarının ardından YTÜ IEEE Öğrenci Kulübü’nde 3. RLC Günleri Koordinatörlüğü yapmış olan Ahmet Alpat ve 2009 yılında 1. Yıldızlı Projeler Yarışması Koordinatörü Alper Coplugil’in katılımıyla Gold Paneli gerçekleştirildi. Panelde, katılımcıların sorularını da yanıtlayan ikili, kendi iş hayatı tecrübelerinden örnekler sunarak sektörde karşılaşılabilir sıkıntılara değindi. Sıkmayan ve daha çok sohbet havasında geçen bu panelin ardından verilen arada katılımcı arkadaşlar ikiliyle birebir fikir alışverişinde bulunabildiler.

 
   

Yarısına kadar dolu bir damacanayı el birliğiyle yerde duran ve boş olan diğer damacanaya en az su kaybıyla doldurma yarışında takımların azim ruhu görmeye değerdi. 
 

IEEE Türkiye Öğrenci Kolları Temsilcisi Can Güleren’in, IEEE Türkiye gündemindeki gelişmelerden bahsettiği ve soruları yanıtladığı kol sorunları oturumunun ardından etkinlik sona erdi ve topluca akşam yemeği için kampüste bulunan yemekhaneye geçildi.

 
Katılımcı Üniversiteler
 
  1. Bahçeşehir Üniversitesi
  2. Beykent Üniversitesi    
  3. Boğaziçi Üniversitesi
  4. Doğuş Üniversitesi
  5. Fatih Üniversitesi
  6. Galatasaray Üniversitesi
  7. Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü
  8. İstanbul Aydın Üniversitesi
  9. İstanbul Bilgi Üniversitesi
  10. İstanbul Kültür Üniversitesi
  11. İstanbul Teknik Üniversitesi
  12. İstanbul Ticaret Üniversitesi
  13. İstanbul Üniversitesi
  14. Kadir Has Üniversitesi
  15. Kocaeli Üniversitesi
  16. Koç Üniversitesi
  17. Marmara Üniversitesi
  18. Maltepe Üniversitesi
  19. Namık Kemal Üniversitesi
  20. Sabancı Üniversitesi
  21. Yıldız Teknik Üniversitesi

Etkinlik Programı
 
11.00-11.45_______________AÇILIŞ
11.45-12.00_______________ARA
12.00-13.00_______________TET AR-GE PROJE BAHARI TANITIM SUNUMU
13.00-13.10_______________ARA
13.10-14.10_______________IEEE TÜRKİYE
14.10-14.20_______________ARA
14.20-15.00_______________GOLD OTURUMU
15.00-16.00_______________OYUN
16.00-17.00_______________KOL SUNUMLARI
17.00-17.10_______________ARA
17.10-17.50_______________GOLD PANELİ
17.50-18.00_______________ARA
18.00-18.30_______________KOL SORUNLARI
18.30-20.00_______________AKŞAM YEMEĞİ
 20.00____________________EĞLENCE MEKÂNINA GEÇİŞ


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.