elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Türkiye’nin İlk Kadın Yazılım Konferansı DevFest Women Gerçekleşti

2 Mart Pazar günü Bahçeşehir Üniversitesi Beşiktaş Kampüsü'nde yapılan ve ana sponsorunun Google olduğu DevFest Women'da katılımcıların çoğunluğu üniversite öğrencileriydi. Etkinlikte gerçekleştirilen oturumlarda, Türkiye'den ve yurt dışından konuşmacı olarak katılan yazılım ve teknoloji alanında başarılı kadınlar, iş hayatı deneyimlerini ve bilgilerini paylaştılar. Ayrıntılar haberimizin devamında.



A- A+
11.03.2014 tarihli yazı 8032 kez okunmuştur.


Bahçeşehir Üniversitesi'nde gerçekleştirilen DevFest Women'da, yurt içi ve yurt dışından katılan toplam 52 konuşmacısıyla katılımcılara faydalanabilecekleri zengin bir ortam sunuldu. 736 kişinin katılımıyla gerçekleşen etkinlikte, 382 erkek katılımcı %51 oranla bayanları geride bıraktı.
 

 
Mobil uygulama geliştirme atölyesinde 30 kadın yazılım geliştirici ile Android çalışması yapıldı. Çocuklara yönelik programlama etkinlikleri gerçekleştiren Programlama Çocuk Oyuncağı ekibiyle 13 çocuk programlamaya adım attı. Doç.Dr. Feza Orhan’ın oturumunda çocuklara sahnede yer verilerek, deneyimleri paylaşıldı.
 

 
Stant alanları interaktif oyunlar, 3D yazıcı ve Instaprint ile renklendirildi. Ayrıca etkinlik süresince yapılan çeşitli yarışlar ve çekilişlerle katılımcılara hediyeler sunuldu. General Mobile aracılığıyla yapılan çekilişlerde iki katılımcıya telefon hediye edildi. Dünya devi Google da stant açarak "Google Glass" tanıtımını yaptı. Yakın geleceğin iletişim aracı olarak görülen ve gün geçtikçe üzerindeki geliştirilen uygulama sayısının arttırıldığı bu akıllı aygıtları 100'den fazla katılımcı canlı olarak deneme imkânı buldu. 
 


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.