elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

El Aletleri ile Profesyonel Kurulum |
Weidmüller

Planlama ve kurulum aşamaları, iş süreçlerinde yoğun zaman ve efor harcanmasına neden olmaktadır. Yenilikçi çözümlerle, iş süreçlerinin daha hızlı ve güvenli bir şekilde tamamlanması sağlanabilmektedir. Weidmüller, el aletleri portföyü ile yüksek gereksinimli işleri optimize etmek için pratik avantajlara sahip profesyonel el aletleri sunmaktadır.



A- A+
03.06.2020 tarihli yazı 7007 kez okunmuştur.

El Aletleri Sertifikasyonu

Weidmüller, 40 yılı aşkın süredir en zorlu gereksinimleri karşılamak için kaliteli el aletleri geliştiriyor ve üretiyor. Tüm bu profesyonellik doğrultusunda Weidmüller; işleri kolaylaştırmak, süreçleri optimize etmek ve işletmelerin uzun vadeli üretkenliğini koruyor. El aletlerini kontrol etmek ve hatta el aletlerinin müşterilerin kabloları ve konnektörleri ile uyumluluğunu kontrol etmek için bir dizi hizmet sunuyor. Weidmüller’in kalite ve güvenilirliği ön plana çıkaran el aletleri sertifikasyonunda üç tip sertifikasyon vardır:

► Yeni el aletleri sertifikasyonu (Üretim sürecinin tamamlanması sonrasında gerçekleşir.)
► Yeniden sertifikalandırma (Halihazırda kullanımda olan araçlar için gerçekleşir.)
► Müşteriye özel onay



 

Weidmüller El Aletleri Portföyü

Kesme El Aletleri

Elektrikli ve elektronik bileşenleri bağlamak için birçok farklı tipte ve tasarımda çok sayıda kablo ve iletken kullanılır. Kablolar ve iletkenler çeşitli bağlantı türleri için doğru şekilde hazırlanmalıdır. Bu nedenle kesme işleminin kalitesi kritik öneme sahiptir. Özel kesme modeliyle birlikte mekanik verimlilik, gereken manuel kuvveti en aza indirir.

Bakır/Alüminyum kabloların kesilmesinde uzman olan Weidmüller, geniş kesme aletleri ürün yelpazesi ile profesyonel kablo işleme kriterlerini karşılamaktadır. Mekanik tasarımıyla özel olarak tasarlanmış kesme el aletleri, büyük ve küçük çaplı farklı uygulamalar için gereken çabayı en aza indirmektedir. Kavrama mesafelerinin ayarlanabilmesi sayesinde, el aletini kullanan kişinin daha az efor harcaması sağlanmaktadır. 
Bireysel olarak test edilmiş koruyucu yalıtım, 1000V, VDE ve GS EN / IEC 60900'e göre test edilmiştir.



 
İlginizi Çekebilir: Workplace Solutions | Weidmüller

Bu kategoride bulunan KT 8 – KT 12 – KT 45R - KT 55- KT 80 ürünleri ile iş süreçlerinizde en iyi sonuçları elde edebilirsiniz.
 

Soyma El Aletleri

Kablo ve kılıfların soyulması için yüksek kaliteli ürünlere sahip olan Weidmüller’in, küçük enine kesitlerden büyük çaplı uygulamalara kadar geniş bir ürün yelpazesi bulunmaktadır. Esnek ve tek damarlı iletkenler için kullanılabilen soyma aletleri, farklı yalıtım kalınlıklarına göre ayarlanabilmektedir. Ayrıca ESG işaretleyici ile kişiselleştirilmiş markalama sağlamaktadır. Tutma yerlerinin ayarlanabilmesi gibi çeşitli özellikler sayesinde, soyma el aletleri her kullanıcıya özel olarak ayarlanabilmektedir. Esnek kullanım sayesinde, her iletken için soyma işlemi mükemmel şekilde yapılabilmektedir.



 
İlginizi Çekebilir: Pano İçi Yardımcı Ürünler | Weidmüller
 

Weidmüller; Stripax – Stripax Ultimate – Stripax Ultimate XL – Multi Stripax PV - AM16 – AM25 - AM35 gibi farklı ürünlerle profesyonel kablo işleme kriterlerini karşılanmaktadır.
 

Sıkma El Aletleri

İletkeni kesip, soyma işlemini tamamladıktan sonra sıkma işleminin de kusursuz bir şekilde yapılması ilgili iş sürecinin tamamlanmasında kritik bir öneme sahiptir. Kablo ucu yüksükleri ve diğer bağlantıların yapılmasında Weidmüller güvenilir çözüm sunmaktadır.



Yalıtımı soyulduktan sonra, kablonun ucuna kablo ucu yüksükleri kıvrılabilir. Kıvrım, iletken ve temas yüzeyi arasında güvenli bir bağlantı oluşturur ve bu bağlantı lehimin yerini büyük ölçüde alır. Kıvrım, iletken ve bağlantı elemanı arasında homojen, kalıcı bir bağlantının oluşturulmasını sağlar. Yüksek kaliteli hassas el aletleri ile yapılan bu bağlantı, hem mekanik hem de elektriksel açıdan güvenilir bir çözüm sunmaktadır. Weidmüller, çok çeşitli mekanik sıkma aletleri ile optimum kavramayı garanti etmektedir. Weidmüller’in sıkma el aletleri ile yapılan bağlantılar, uluslararası standartlara ve yönetmeliklere uygundur. Ayrıca DIN EN 60352-2 standardı, el aletleri ve tüm bağlantıların aynı üreticiden olmasını tavsiye etmektedir. Sıkma işlemleri sırasında kenarlarda çatlaklar, yüksüklerin ayrılması, plastik bileziklerin zarar görmesi gibi durumlarla karşılaşılmaktadır. Weidmüller sıkma el aletleri ise sıkma işlemlerinde yaşanan bu tip sorunlarını minimuma indirmektedir.



Weidmüller sıkma el aletleri grubunda Stripax plus – Pz 6 Roto – Pz 6 Roto L – Pz 6/5 – Pz 10 Hex - Pz 10 SQR – CTI 6 – TT 1064 RS gibi çeşitli ürünler bulunmaktadir.

 

Pense ve Tornavida Setleri

Gerilim altında çalışırken özel talimatlara uymalı ve bu amaçla özel olarak üretilmiş ve test edilmiş el aletleri kullanılmalıdır. DIN EN 60900'e göre üretilen ve test edilen Weidmüller penseleri, ulusal ve uluslararası test standartlarına uymaktadır. El şekline uyacak şekilde ergonomik olarak tasarlanan pense, farklı el pozisyonlarına uymaktadır. Bu sayede işlem sırasında ilgili kişinin daha az efor harcaması sağlanmaktadır.

Benzer şekilde Weidmüller’in tornavidalarının sap geometrisi kullanıcının elini destekler ve yorulmadan çalışmasını sağlar. Kapalı alanlarda çalışmayı kolaylaştıran tornavidalar, 1000 V’a kadar koruma da sağlamaktadır.


Bu kategoride ESD 120 – VDE – Torque screwdrivers – VDE screwdrivers – Cabinet Keys gibi ürünleri ile farklı ihtiyaçlar için optimum çözüm sunmaktadır.
 

Test ve Ölçü Aletleri

Elektrik sistemi ve ekipmanlarının montajı, servisi ve onarımı sırasında test cihazlarının kullanımı hem güvenliğin sağlanması hem de ilgili iş sürecinin sorunsuz şekilde tamamlanabilmesi için olmazsa olmaz durumdadır. Çok çeşitli test cihazlarına sahip olan Weidmüller; gerilim test cihazları, pens metre, güç soketi/devre kesici test cihazları ile ihtiyaca uygun şekilde pratik ve son derece güvenilir ölçümlerin yapılmasını sağlamaktadır.



AC/DC gerilimler için 1 ila 1.000 Volt arasında geniş ölçüm aralığı, daha fazla güvenlik sunan CAT III ve CAT IV sınıfı güvenlik kategorisi, temassız test imkanı Weidmüller’in test ve ölçü aletlerinin en önemli avantajları arasında yer almaktadır.

Weidmüller test ve ölçü aletleri kategorisinde Voltage Testers – 2 pole Voltage testers – Digital multimeters – İnfrared thermometer gibi yenilikçi ürünler sunmaktadır.

 

Çeşitli El Aleti Araçları

Atölyeler ve fabrikalar için iyi bir şekilde organize edilmiş takım setleri, arama ve hazırlık çalışmalarını minimuma indirir. Para tasarrufu sağlayan takım setleri ile Weidmüller farklı faydalar için karakterize edilen ürünleri birleştirerek kullanıcılara sunmaktadır.  Weidmüller’in bu el aletleri kategorisinde Tool Chest – Tool Case ön plana çıkmaktadır.


"Her gün optimize edilen bir çalışma ortamı ile günde 40 dakikalık zaman tasarrufu sağlanmaktadır."



Aşağıdaki videoda Weidmüller El Aletleri uygulamaları hakkında bilgi edinebilirsiniz. 




                                


Kaynak:


Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar