elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çocuklar için Mühendislik

Mühendis, teorik bilgiyi pratik bilgiye dönüştüren kimsedir. Çocuklar da öğrendikleri teorik bilgileri pratik olarak uygulayarak hayatlarına mühendislikten bir parça katabilirler. Gelin şimdi çocuklar için mühendisliğin ne önem arz ettiğine bakalım.



A- A+
23.04.2015 tarihli yazı 10489 kez okunmuştur.
Eğer çocukları bir şeyler inşa ederken ya da bir şeyleri birleştirirken izlediyseniz, onların bu konuda ne kadar meraklı olduğunu görmüşsünüzdür. İşte bu yüzden çocuklar doğuştan mühendislerdir. Şimdi mühendisliğin çocuklar için birkaç faydasına değineceğiz.




►İlginizi Çekebilir: Çocuk Mühendis


Matematik ve Fen Yeteneklerinin Oluşması

Mühendislik, çocukların matematik ve fen hakkında sahip oldukları bilgilerin pratiğe dönüşmesi anlamına da gelmektedir. Böylece çocuklar öğrendikleri bilgileri uygulayarak pekiştirmiş olacaklardır. Mühendiliğin temelleri gerçek hayata dayanmaktadır. Bu sebeple çocuklar matematik ve fen gibi derslerin gerçek hayatla ne kadar çok bağlantılı olduğunu görebileceklerdir. 




►İlginizi Çekebilir: VİKO Çocuk Tiyatrosu


 
Sınıf Eşitliği

Mühendislik sınıf eşitliğini savunur. Çünkü bir mühendislik tasarımında yaptığımız hatalar bizim için bir kusur olmaktan çıkar ve bize yol gösterebilecek önemli bir kaynak haline gelir. Ayrıca mühendislikte sadece bir doğru cevap yoktur, birden çok doğru cevap vardır. Böylece bir mühendislik dersinde bütün öğrenciler kendilerini başarılı olarak gösterebilirler.




►İlginizi Çekebilir: İTÜRO Şampiyonu Çocuk Mühendis


21. Yüzyıl Yetenekleri

Mühendisliğin ruhunda proje bazlı öğrenme vardır. Bir grup öğrenci, "Bir paraşütün tentesi ne kadar genişlikte olmalıdır?" ya da "Rüzgar gülü'nün kanatları için hangi materyali kullanmalıyım?" gibi sorulara birlikte cevap aradığı zaman iş birliği içinde çalışıp yaratıcı bir şekilde düşünüp birbirleriyle iletişim halinde olurlar.




►İlginizi Çekebilir: 18 Yaşında Evde Denizaltı Yaptı


 
Kariyer Hayatı

Sınıflardaki mühendislik aktiviteleri, iletişim halinde olup iş birliği içinde olmayı gerektirir.  21. yüzyılda bu gibi yetenekler her alanda çok önemli bir yer tutar. Mühendislik, başlangıç eğitiminin bir parçası olduğunda öğrenciler, mühendislik ve teknik kariyer için çeşitli birçok imkanın olduğunu görmeye başlayacaklardır. Mühendisliğin erken tanıtımı, öğrencileri bu meslek alanına yönlendirmede iyi bir araç olabilmektedir.


Kaynak:

►EIE
Ali Selek Ali Selek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar