elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

VİKO Çocuk Tiyatrosu Perde Dedi |
Bu Yılın Hedefi 100 Bin Öğrenci

Sürdürülebilir kalkınmanın insana yatırım ve doğal kaynakların bilinçli kullanımı ile gerçekleşeceğine inanan VİKO, ‘Aydınlık Bir Gelecek İçin Okullarda Enerji Verimliliği’ projesi ile geleceğimize değer katmaya devam ediyor. İlkokul çağındaki öğrencilere enerji verimliliği, doğal kaynakların korunması, geri dönüşüm ve elektrikli ev kazalarına karşı korunma konularında bilinç kazandırmak amacı ile üç yıl önce hayata geçen proje VİKO ve İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile yürütülüyor.



A- A+
19.09.2014 tarihli yazı 8139 kez okunmuştur.

Projenin Hedefi 1 Milyon Öğrenci

Projenin en önemli sürecini oluşturan VİKO Çocuk Tiyatrosunun sahnelediği ve  teması enerji verimliliği olan ‘Aydınlık Bir Gelecek’ isimli oyun İstanbul’da her gün bir okulda öğrencilere ücretsiz olarak sahneleniyor. Yaklaşık 3 yılda 250 Bin ilkokul öğrencisine ulaşarak adeta bir rekora imza atan proje ile 2020 yılına kadar 1 milyon öğrenciye ulaşılmış olması hedefliyor.

Yeni eğitim öğretim yılının başlaması ile birlikte perdelerini ilk kez Maltepe ilçesi okullarında açacak olan tiyatro ekibi bu yıl 100 bin öğrenciye ulaşmak hedefi ile VİKO Endüstriyel Tesisleri'nden okullara doğru hareket etti. Seremoniye ayrıca birçok VİKO yönetici ve çalışanı katılım gösterdi.

 


►   VİKO Çocuk Tiyatrosunun sahnelediği ve  teması enerji verimliliği olan ‘Aydınlık Bir Gelecek’ isimli oyun İstanbul’da her gün bir okulda öğrencilere ücretsiz olarak sahneleniyor.


“Proje Sürdürülebilir Bir Dünya Hedefi İle Öğrencilere Bilinç Kazandırıyor “

VİKO bu proje kapsamında ayrıca, öğretmenlerin de projeye katılım ve desteğini sağlamak amacıyla yaklaşık 1450 okul temsilcisi öğretmene yönelik olarak ‘Okul Enerji Yöneticisi’ eğitimi gerçekleştirdi. Her yıl okullarda uygulanarak enerji verimliliği konusundaki sorumluluğun kalıcı bir bilinç haline gelmesini amaçlayan proje, önümüzdeki süreçte İstanbul’daki ilk ve ortaokulların enerji tüketiminde anlamlı bir azalma gerçekleşmesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
 


►   VİKO Çocuk Tiyatrosu projesi her yıl okullarda uygulanarak enerji verimliliği konusundaki sorumluluğun kalıcı bir bilinç haline gelmesini amaçlıyor.


Okullarda gerçekleştirilen proje uygulamalarının pekişmesi için farkındalık afişleri ve tüm elektrik anahtarlarına gereksizse kapat, geleceği aydınlat uyarı yazısı asılıyor. Öğrencilerin projeye etkin katılımlarını sağlamak amacı ile oluşturulan Enerji Verimliliği Kulüpleri’nde görev alan öğrenciler, öğretmenleri ile birlikte enerji verimliliği konularında birçok çalışma gerçekleştiriyor. Her öğretim yılı sonunda ise projeye katılan okullar arasında düzenlenen yarışma ile projedeki örnek okullar ödüllendirilirken, diğer okulların da özendirilmesi sağlanıyor.


Kaynak:

► 
 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



GÜNÜN FİRMASI