elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Viko ile Güvenliğinizi Otomatik Alın...

Sigortalar, elektrik tesisatına sahip olan her bina için olmazsa olmaz. Çünkü sigortalar, nominal çalıştığı akım değerinin üzerinde bir akım geldiğinde elektrik tesisatınızı devre dışı bırakarak önce sizin ve ailenizin, sonra da cihazlarınızın güvenliğini sağlıyor. Böylesine önemli görevi olan bir cihazın da mutlaka kaliteli olması gerekiyor. Elektrik anahtarı ve priz sektörünün lider kuruluşu Panasonic Life Solutions Türkiye tarafından geliştirilen VİKO marka otomatik sigortalar, özel tasarımları ve kaliteleri ile her binaya yüksek güven getiriyor. Detaylar haberin devamında...



A- A+
24.09.2020 tarihli yazı 7212 kez okunmuştur.

VİKO ile Alçak Gerilimde Yüksek Güven…


Bağlı bulundukları elektrik tesisatını aşırı akım ve kısa devrelere karşı koruyan VİKO otomatik sigortalar sistemi de kumanda ediyor. Yüksek kesme kapasitesine göre tasarlanmış gövde yapısı ile dikkat çeken ürünler, düşük güç tüketimi ile de enerji tasarrufu sağlıyor. Ayrıca IP20 sınıfı elle temasa karşı yüksek korumalı bağlantı terminalleri içeriyor. Oluşan etkin arkı söndürmek için 12 plakalı hücre ve uzun ömür için AgC4 kontak yapısı da VİKO otomatik sigortaların özellikleri arasında yer alıyor.
 


►İlginizi Çekebilir: VİKO By Panasonic Kalitesi ve Teknolojisi: Yeni Kablo Kanalı Sistemleri...


Eviniz güvende, içiniz rahat…


Aşırı yük durumunda devreyi keserek termik koruma işlemi gerçekleştiren VİKO otomatik sigortalar, yüksek ısının etkisiyle eğilen bimetal element mekanizmayı harekete geçirerek ana kontakların ayrılmasını sağlıyor. Aynı zamanda yüksek akımlarda ya da kısa devre anında bobin içerisindeki piston, manyetik değişimlerde mekanizmayı tetikleyerek devreyi kesiyor ve böylece manyetik koruma başlıyor. Eviniz güvende, sizin içiniz de rahat oluyor.
 


►İlginizi Çekebilir: Şalter Nedir? Nasıl Çalışır?

VİKO otomatik sigortalar çok özellikli…


Özel tasarımlarıyla birçok avantajı da beraberinde getiren VİKO otomatik sigortalar, DIN rayı olmadan da istenilen her yüzeye monte edilebiliyor. Her tip bara bağlantısı bulunuyor. Kablolamadan ve güvenli montaj ile panoda estetik sağlanırken, hızlı bağlantı gerçekleştiriliyor. Korumalı terminaller ile kablonun tam olarak terminale yerleşmesi mümkün oluyor.


VİKO otomatik sigortalar, aynı zamanda hatalı kablo bağlantısına izin vermiyor ve tesisatta ark oluşumunu engelliyor. Hangi hatta problem olduğu sigorta üzerinden kolaylıkla anlaşılıyor, arızayı bulmak kolaylaşıyor. Sigortanın üzerindeki ihbar göstergesi sayesinde, mandal pozisyonu kolayca görülüyor. Bu özellik, arıza süresini minimuma indiriyor. VİKO otomatik sigortalar, çoklu bağlantılarda ise sigortaların birbiriyle kablo temasına izin vermiyor, böylece meydana gelebilecek ark ve kısa devre riskini engelleyerek tesisatı koruyor. Öte yandan yardımcı aksesuar, montaj yeri uygunluğu ile de aksesuarlı kullanım seçeneği sunuyor.

Kaynak: