elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Asistanlar Pandemi Sürecinde Kullanıcılara Yardımcı Oluyor

COVID-19 pandemisinin tüm dünyada yayıldığı ve sağlığımızı korumak için evimizde kaldığımız bu günlerde Dünya’nın ileri gelen teknoloji şirketleri de kullanıcılarına destek vermek için yeni özellikler geliştirdiler. Haberimizde Alexa ve Siri’nin koronavirüsle mücadelede geliştirilen yepyeni özelliklerini inceleyeceğiz.



A- A+
10.04.2020 tarihli yazı 6968 kez okunmuştur.
Apple, COVID-19 pandemisi sebebiyle koronavirüsle mücadele etmek ve hastalık hakkında kullanıcılara bilgi vermek için akıllı asistan Siri’yi güncelledi. Kullanıcılar sesli yardım asistanına “Koronavirüse yakalandığımı nasıl anlarım?” gibi sorular sorabiliyor ve Siri, kullanıcıların semptomlarına dayanarak önerilerde bulunuyor. Kullanıcılar bu yeni özelliği cumartesi günü itibariyle kullanmaya başladı. Siri'ye koronavirüs ile ilgili soru sorduğunuzda, sesli yardım asistanı ateş, kuru öksürük veya nefes darlığı gibi ilgili semptomlar yaşayıp yaşamadığınızı soruyor. Ağır seyreden veya hayati tehlike barındıran hastalıklara sahip kişilerin ilgili numaraları aramaları önerilirken, emin olmayan herkese hastalık belirtileri hakkında detaylı bilgi veriliyor ve kendilerini izole etmeleri söyleniyor. Ayrıca anlık olarak herhangi bir sağlık hizmetine ulaşamayan kullanıcıların App Store'daki telehealth uygulamalarına bağlanması sağlanıyor.
 


► İlginizi Çekebilir: Koronavirüs ve Teknoloji Sektörü

Siri’nin kullanıcılara sunduğu cevaplar ABD'nin Halk Sağlığı Servisi, Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin sağladığı bilgilerden derleniyor. Şu anda, Siri’nin sağladığı yanıtlar ABD'deki kullanıcılara odaklanmış durumda ve örneğin Siri'den İngiltere’de COVİD-19 panemisiyle ilgili tavsiye istediğinizde sizi İngiltere hükümetinin web sitesindeki bir bilgilendirmeye yönlendiriyor ancak Amerika’da olduğu gibi semptomlara ve ya AppStore’daki sağlık uygulamalarına erişim sağlamıyor. Siri'nin yeni özelliği, Facebook, Google ve Microsoft gibi virüs hakkında bilgi kaynağı paylaşımında bulunan diğer teknoloji şirketlerinin çalışmaları ile benzer özellikler gösteriyor. Facebook uygulamasına Amerika Birleşik Devletlerindeki Dünya Sağlık Örgütü ve Halk Sağlığı Servisinden bilgi alan bir koronavirüs bilgi merkezi eklerken, Google ayrıca bir bilgilendirme sitesi oluşturdu. Microsoft ise etkileşimli bir harita oluşturmanın yanı sıra Halk Sağlığı Merkezi ile birlikte bir sohbet botu üretmek için çalışmalara başladı.

Tüm bu güncellemelerle aynı zamanda Amazon, Alexa’nın yeni güncellemeleriyle ABD’de COVID-19 vakalarını teşhis etmeye yönelik ilk adımın atıldığını ve kullanıcıların sesli yardım asistanından faydalanabileceğini açıkladı. “Alexa, koronavirüs kaptığımı düşünürsem ne yapmalıyım?” veya “Alexa, COVID-19'a yakalandığımı nasıl anlarım?” gibi sorular sorduğunuzda Alexa size semptomlarınız ve seyahat geçmişiniz gibi virüse maruz kalma olasılığınızı hesaplamasına yardım edecek sorular yöneltiyor. Daha sonra resmi Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin paylaştığı bilgiler doğrultusunda sizlere tavsiyeler sunuyor.

 


► İlginizi Çekebilir: Koronavirüs 1-0 Enerji Sektörü

Alexa'nın işlevselliği gün geçtikçe artıyor, geçen ay Vox Alexa'nın koronavirüsle ilgli bilinen gerçekleri listeleyeceğini bildirmişti şuan Alexa’nın yapabildikleri sadece bilgileri listelemenin oldukça ötesinde. Semptomlar hakkında tavsiyede bulunmanın yanı sıra, Alexa'dan ellerinizi doğru yıkadığınıza emin olmak için size 20 saniye boyunca bir şarkı söylemesini isteyebilirsiniz. Alexa'nın sesinin pek de iyi olmaması bu özelliğin yetişkinler tarafından pek kullanılmayacağı anlamına gelebilir ancak yine de şarkı söyleyen Alexa çocukları motive edebilir. Amazon Alexa’nın bu yeni özelliklerinin Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Hindistan, İngiltere ve ABD'de kullanılabileceğini belirtti. CNET, Google'ın sesli asistanına benzer bir el yıkama zamanlayıcısı eklediğini bildirdi.

Amazon, bünyesindeki depolama ve kargolama merkezleri insanların pandemi sürecinde evde kalabilmesi için hala çalışıyor. Ancak bu durum aynı zamanda bazı endişeleri gündeme getiriyor. İngiltere'de bulunan COVID-19 test kitlerinin teslimatı da dahil olmak üzere hala siparişleri yerlerine ulaştırmak için çalışan Amazon görevlileri meslektaşlarının COVID-19 testleri pozitif sonuçlandığında yeterince bilgilendirilmediklerini ve meslektaşlarının test sonuçlarını genellikle söylentiler aracılığıyla öğrendiklerini iddia etti. Amazon daha önceki günlerde de  çalışanlarına temizlik prosedürlerini hızlandırdığını duyurmasına rağmen, depolarında yeterli temizlik malzemesi bulundurmadığı için eleştirilmişti.


KAYNAK:


► www.theverge.com

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.