elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çektiğiniz Fotoğraflar Ünlü Ressamların Eserlerine Dönüşüyor

Kendimizin ve çevremizdeki insanların sağlığını korumak için evde kaldığımız bu günlerde hepimiz vaktimizin büyük bir kısmını telefonlarımızdaki uygulamaları inceleyerek geçiriyoruz. Google’ın geliştirdiği bu yeni uygulama ile hem sanat tarihi ile bilgilerinizi gözden geçirecek hem de oldukça eğleneceksiniz. Gelin haberimizi birlikte inceleyelim.



A- A+
08.04.2020 tarihli yazı 7197 kez okunmuştur.
Geçtiğimiz günlerde Google, Arts & Culture uygulamasında bir değişiklik olduğunu duyurdu. Bu güncelleme ile artık yalnızca selfielerinize benzeyen ünlü tabloları bulmak yerine, fotoğraflarınızın ünlü bir sanatçının eseri gibi yeniden yorumlanmasını sağlayabilirsiniz. Art Transfer olarak adlandırılan uygulama, kullanıcılara çekmiş oldukları fotoğrafları bambaşka şekillerde görüntülemek için benzersiz bir deneyim sunuyor. Uygulamanın yaratıcılarına göre Art Transfer orijinal fotoğrafınızda bir değişiklik yapmak veya fotoğrafınızı bir sanat eseriyle karıştırmak yerine, sizin seçtiğiniz belirli bir sanat stilinden esinlenerek fotoğrafınızın benzersiz bir algoritmik rekreasyonunu oluşturuyor. Google’ın Arts & Culture uygulaması 2016 yılından bu yana kullanılıyor. Sanatçılar ve sanat tarihi hakkında bilgiler veren uygulama aynı zamanda etkileyici bir sanat kataloğuna sahip. Arts & Culture uygulamasının yüzünüzü ünlü sanat eserleriyle karşılaştırmanıza olanak tanıyan selfie eşleştirme özelliği ise 2018'de epey popüler olmuştu. Art Transfer ise İngiltere Ulusal Galerisi, Japonya MOA Sanat Müzesi ve diğer müzelerden önemli eserleri barındırıyor. Art Transfer, 2019 yılında MIT-IBM Watson AI Lab'da geliştirilen ve kullanıcıların çektiği fotoğraflara bir sanatsal dönüşüm uygulamasını sağlayan AI.Portraits'e benziyor. Ancak bu sistemin aksine Art Transfer selfie dışındaki fotoğraflarda da rahatlıkla kullanılabiliyor.
 

Birçok ünlü sanatçı neredeyse anında tanınabilir, kendilerine özgü sanatsal stilleri ile meşhurdur. Örneğin pek çok insan Vincent Van Gogh’un bir tablosunu başka bir sanatçının eserlerinden ayırabilir. Google’ın Art Transfer uygulaması iOS ve Android kullanıcılarının çektiği fotoğrafları, sanki Van Gogh’un elinden çıkmış gibi hayal etmelerini mümkün kılıyor. Günümüzde dijital fotoğraflara efekt eklemek için birçok filtre var, ancak Art Transfer bunlardan oldukça farklı. Art Transfer bir fotoğrafı bir tabloya dönüştürmek yerine fotoğrafın kendisi ve fotoğrafta yer alan bir kişi, yer veya obje Van Gogh, Frida Kahlo, Andy Warhol, Edvard Munch gibi ünlü ressamlar tarafından hayal edilerek bir tabloya aktarılsaydı nasıl gözükeceğini gösteriyor.
 

Uygulama, Google'ın çalışanları tarafından geliştirilen bir AI sisteminin izniyle telefonunuzda veya tabletinizde yerel olarak çalışıyor bu sayede uygulamayı çalıştırmak için internet bağlantısı bile gerekmiyor. Yeni özelliği denemek için, Arts & Culture uygulamasında ekranın altındaki Kamera menüsünü açıp Art Transfer’i seçin. Galerinizden bir fotoğraf seçtikten sonra, ünlü ressamlara ait başyapıtların bir listesini göreceksiniz. Bunlardan birine tıklayarak yapay zeka sisteminin çalışmasını ve fotoğrafınızın orijinal bir yorumunun oluşturulmasını sağlayabilirsiniz. Şirket bu yeni özelliği tanıtmak ve kullanımını açıklamak için bir blog yazısı bile yayınladı. Google, kullanıcıların başyapıtlarının değişim süreci tamamlanana kadar seçtikleri resim ile ilgili ekranda görüntülenen eğlenceli bilgileri okumalarına imkan sağlıyor. Google'ın yeni özellik güncellemesinin zamanlaması daha iyi olamazdı, çünkü dünyadaki milyonlarca insan evde kendilerini izole ediyor ve evde keyifli zaman geçirmenin yollarını arıyor. Bu yeni özellik, kullanıcıların vakitlerini benzersiz bir şekilde geçirmelerine fırsat verecek gibi gözüküyor.
 
 


KAYNAK:

► theverge.com
► techxplore.com

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.