elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

ThermoReal:
Sıcak, Soğuk ve Acı Hissi

Koreli geliştirici ve termoelektrik jeneratörler üreten TEGway firması, yeni teknolojilerini güçlendirilmiş sanal gerçeklik ve oyun alanlarında kullanmak istiyor. Ağrı gibi çeşitli fiziksel duyuları taklit ederek ve sıcaklıkları yükseltip düşürerek gerçekçilik deneyimini dramatik bir şekilde yükseltmek istiyorlar. Teknolojilerini ThermoReal olarak adlandırıyorlar; ThermoReal, VR, AR ve oyun cihazlarında kullanılan donanım ürünlerine entegre edilebilir.



A- A+
16.07.2017 tarihli yazı 9127 kez okunmuştur.

Sanal Gerçekliğe Dokunma Hissini Ekleme

Şu anki VR, AR ve oyun teknolojisi yalnızca geniş bir ekran yaratmak için görme ve işitme hissi uyandırıyor. Koreli bir termal modül üreticisi ve geliştiricisi olan TEGway, sıcaklık hissini VR (Virtual Reality), AR (Augmented Reality) ve oyun deneyimine dönüştürmeyi hedefliyor. Kullanıcılar daha gerçekçi bir tecrübe yaşayabilmek için sıcaklık, soğukluk ve ağrı hislerini taklit eden bir termoelektrik cihaz veya ThermoReal kullanıyorlar.

Tipik termoelektrik cihazlar, bir çeşit seramik alt tabaka (Al2O3) arasında sıkı bir şekilde düzenlenmiş yarı iletken malzemelerden yapılır. Bu malzeme sert ve esnek değildir. Bundan dolayı  sadece düz bir şekil veya yüzey verilebileceği anlamına geliyor. Düz yüzeyler ısıyı yakalamak için etkisizdir ve geleneksel termoelektrik aygıtlar VR, AR ve oyun oynamak gibi karmaşık uygulamalar için uygun değildir.

 


►İlginizi Çekebilir: Termoelektrik Etki Nedir?

TEGway, termoelektrik aygıtların yapılandırılma biçimini geliştirdi ve yeniden keşfetti. Isı simüle eden cihazın yapısını yeni bir proses teknolojisi kullanarak değiştirmeyi başardılar. BiTe tabanlı materyalleri kullanarak, yeni ThermoReal cihazının yapısı geliştirildi. Bu tür teknolojiyi kullanan, kanıtlanmış bir takım uygulamalar bugüne kadar ki en etkili materyal olduğunu doğrulamaktadır. Bu, TEGway'in termoelektrik teknolojisini dünyanın ilk bağımsız, yüksek performanslı ve esnek termoelektrik cihazı yapmaktadır. TEGway'nin ThermoReal cihazı ince ve esnek olup, 4 ila 40 santigrat derece sıcaklık simüle edebilmektedir. Dahası, ThermoReal, hem sıcaklığı hem de soğukluk hissini aynı yüzeydeki farklı alanlarda aynı anda simüle edebiliyor. ThermoReal'in inceliği, ısı kaybının tasarım faktörü olduğu kalın seramik yüzeylerin aksine, cihazdan gelen ısı kaybını ortadan kaldırmaktadır.


 

ThermoReal Nasıl Çalışır?

ThermoReal'in termoelektrik cihazı, Seebeck efekti olarak bilinen fenomeni kullanarak çalışır. Termoelektrik cihazı, sıcaklık farklılıklarını elektrik enerjisine çevirir ve bu da aslında cihazın bir jeneratör olmasını sağlar. Aynı zamanda, cihaza elektrik akımı uygulandığında malzeme tabakası arasında bir ısı akışı oluşturacak ters şekilde de işlev görebilir. Bu, termoelektrik cihazının bir ısıtıcı veya soğutucu olarak işlev görmesine neden olur.
 

TEGway şirketi, teknolojilerini kapsamlı üreticilerde ve oyun deneyimlerinde kullanmak için donanım üreticilerine pazarlamayı umuyor. ThermoReal, sanal deneyimi artırmak için konsol denetleyicileri, joystick'ler, haptik takım elbiseleri ve daha pek çok cihaza entegre edilebilir bir potansiyel taşımaktadır. Koreli şirket, ayrıca, takılabilir sensörler ve IoT cihazlarını çalıştırmak için termoelektrik modüllerini kullanmayı da hedefliyor.

Aşağıdaki videodan ThermReal hakkında bilgi edinebilirsiniz.

 


Kaynak:

interestingengineering
 
Ömer Faruk GÜMÜŞ Ömer Faruk GÜMÜŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.