elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Su Dalgalarından Enerji Üreten IoT Sensörü

Koreli araştırmacılar, sudaki titreşimleri ölçen ve enerji üreten bir enerji sensörü oluşturdu. Bu sensör ile su altı çalışmaları daha kolay hale gelebilir. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
30.05.2017 tarihli yazı 9075 kez okunmuştur.
Prototip, titreşim genliği ve frekansını gösteren LED'lere bağlı bir triboelektrik jeneratör, süper kapasitör ve özel bir 65nm CMOS yongadan oluşmaktadır. Kore Üniversitesinden Profesör Wonjoon Choi ile birlikte ekibe liderlik eden Profesör Jaehyouk Choi, "Bu algılayıcı platform sadece su hareketinin kendisinden toplanan enerjiyle işletiliyor. Endüstri bölgelerinde tehlikeli atıkların kaçak veya kazayla dökülmesinin yanı sıra, su akışlarını, saatlik yağış miktarını sürekli izlemek için çevresel bir algılayıcı platform olarak kullanılabilir "dedi.


Sensör, hasat, kapasitör şarj etme, su hareketi analizi gibi sensör hareketliliğini engellemeden çalışmakta olup bilgileri görüntülemek için LED kontrolü de gerçekleştiriyor. Çalışma sırasında, iki elektrod arasına su damlacığının salınımlı basınçlandırması, dielektrik tabakaların yüzeyindeki statik elektrikten elektrik enerjisi üretir.

Eş zamanlı olarak, oluşan salınımlı elektrik enerjisinin değişimi su hareketinin frekansı ve genliği hakkında bilgi sağlar. Çıktı, su damlacıklarının dinamiklerini gösteren 6 bitlik bir ikili koddur. Bu ikili kodlar işlenerek LED’de gösteriliyor. Bu çalışma Kore Eğitim, Bilim bakanlığı ve Kore ulusal araştırma vakfı tarafından desteklenmiştir. Çalışma Nano Energy dergisinde yayınlanmıştır.

Aşağıdaki görsellere tıklayarak IoT hakkında detaylı bilgi edinebilirsiniz.








Kaynak:

electronicsweekly

Ömer Faruk GÜMÜŞ Ömer Faruk GÜMÜŞ Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.