elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Futbol Topu ile Elektrik Üretimi |
Soccket

Şüphesiz ki enerji, yaşamımızın en önemli faktörlerinden biri. Enerji üretimi alanında yapılan yatırımlarla birlikte geliştirilen teknolojiler de hızla artmakta. Bu alanda geliştirilen inovatif teknolojilerden birisi de elektrik enerjisi üretebilen bir futbol topu olan Soccket. Bu futbol topu ile oynayacağınız bir futbol maçı sonrasında cep telefonunuzu şarj edebilir, lambanızı yakabilirsiniz. Detaylar haberimizde.



A- A+
02.02.2014 tarihli yazı 10527 kez okunmuştur.
Fon arama platformu Kickstarter’de yer alan bu proje ile basit bir futbol topundan elektrik enerjisi elde etmek mümkün. Soccket adı verilen bu futbol topu, içerisinde yer alan jiroskop ile elektrik enerjisi elde edebiliyor. Soccket, yapılacak bir futbol maçı sırasında sahip olduğu kinetik enerjiyi elektrik enerjisine dönüştürüyor. Açısal momentum korunumu prensibine dayanan jiroskop, top hareket ettikçe dönüyor ve elektrik alan oluşturarak dahili bataryasını elektrik enerjisi ile dolduruyor. 
 


Videoda Kullanım Örneklerini Bulabilirsiniz

 


Depoladığı bu enerjiyi usb çıkışı ile kullanımınıza sunan Soccket, 30 dakikalık bir oyun sonrasında bir lambaya 3 saat yakabilecek kadar enerjiye sahip olabiliyor. Tam şarj ile 72 saat bir lambayı yakabilmesinin yanı sıra 6 watt’lık bir çıkış ile cep telefonunuzu şarj edebilmenize imkan sağlıyor. Aynı zamanda Soccket, 480 gr ağırlığıyla sıradan bir futbol topu boyutlarında. Tasarımcıları tarafından yapılan açıklamaya göre su geçirmez kabuğa sahip Soccket, havasız olduğu için patlama gibi bir risk barındırmıyor. 
 

 
Soccket’in geliştiricileri, özellikle elektrik enerjisinin kısıtlı olduğu bölgelerde insanların sahip olduğu futbol tutkusuyla, gündelik yaşamdaki elektrik ihtiyaçlarına katkıda bulunabileceklerini düşünüyor. Sınırlı sayıda üretilen Soccket Kuzey ve Güney Amerika ile Afrika’nın belirli bölgelerinde kullanılıyor. Seri üretime geçmek için 75.000 dolarlık hedefine ulaşan Soccket, 100 dolar ve üzeri yardım yapan herkese gönderilecek.
 



►İlginizi Çekebilir: Yapay Kasırga ile Enerji Üretimi


Kaynak:
►Kickstarter
 

Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.