elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Güneş Panelinden %40 Daha Fazla Enerji Eldesi |
SunSaluter

Günümüzde Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımı giderek önemini arttırmaktadır. Bu alanda güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretimi son zamanlarda ön plana çıkan ve yeni dönemde yenilenebilir enerji kaynakları içinde ilk sırayı alma yolunda gelişmeler kat eden bir yöntemdir. Eden Full tarafından geliştirilen SunSlater güneş paneli basit bir denge sistemiyle güneş ışınlarına dik olarak yönelebiliyor ve böylece %40 daha fazla enerji elde edilmesini sağlıyor.



A- A+
05.12.2013 tarihli yazı 16082 kez okunmuştur.

SunSlater Güneş Paneli ile Su ve Elektrik Eldesi


Güneş panellerinin güneş ışınlarından maksimum yararlanabilmesi ve elektrik enerjisi üretiminin en üst düzeyde olabilmesi için panellerin, güneş ışınlarını 90 derecelik açı ile (dik olarak) alması gerekmektedir. Bu çoğu zaman bir motor sistemi ile sağlanmakta ve bu yönelme hareketini gerçekleştirecek sistem için de belirli bir miktarda elektrik enerjisi tüketilmektedir. Eden Full tarafından geliştirilen SunSaluter Güneş Paneli sayesinde bu hareket sistemi için harcanan enerji ortadan kalkıyor ve ortaya %40 daha fazla elektrik üreten bir güneş paneli ortaya çıkıyor. SunSaluter enerji üretimini arttırmak için gün boyunca güneşi takip eden ve panellerinin otomatik olarak güneş ışınlarına dik bir konuma dönmesini sağlayan bir teknolojidir. Birkaç plastik şişe, 4lt su ve güneş panelinden oluşan bu sistem basit bir denge prensibiyle çalışıyor. %40 daha fazla elektrik enerjisi sağlamasının yanı sıra 4 lt temizlenmiş su üretebilen SunSaluter, su ve elektrik enerjisine ulaşamayan toplumlar için önemli bir umut kaynağı.
 
  


 İlginizi Çekebilir : Bisikletten Enerji Üretimi
 

SunSlater Nasıl Çalışır?

 
Birkaç plastik şişe, 4lt su ve güneş panelinden oluşan bu sistem basit bir denge prensibiyle çalışıyor. Güneş panelinin bir tarafına içi su dolu plastik şişeler diğer tarafına ise herhangi bir yük koyularak denge sağlanıyor. Su, güneşin gökyüzündeki hızına bağlı olarak damıtma yoluyla başka bir kaba alınıyor böylece denge durumu güneşin konumuna göre değişiyor ve paneller 90 derecelik açıyla güneş ışınlarını alabiliyor. Aynı zamanda damıtılan 4 lt su, günün sonunda temizlenmiş olduğu için kullanılabiliyor.

Fotoğraflar ile Sistemi Daha Yakından İnceleyebilirsiniz: 
 






 
 


 

SunSlater Önemli Bir Kaynak Olacak


Yapılan araştırmalara göre dünya üzerinde yaklaşık olarak 780 milyon insan temiz içme suyuna, 1.3 milyar insan ise elektrik enerjisine ulaşamamakta. SunSlater’ın yaratıcısı Eden Full yaptığı açıklamalarda dünya üzerinde bu zorlukları yaşayan insanları gördüğünü ve çift amaçlı sistem olan SunSlater’ı geliştirdiğini belirtiyor. Kenya Uganda ve Tanzanya da 2’şer tane bulunan SunSlater bu bölgelerde yaklaşık 5 bin insan ile tanışmış durumda. Geliştirilerek çoğalma sürecinde olan SunSlater’ın başta bu bölgelerde kullanılmak üzere dünya üzerinde birçok bölgede kullanılacağı düşünülüyor.     

 

 
 
Videodan Sunsaluter'in Çıkış Noktası ve Çalışma Prensibi Hakkında Daha Fazla Bilgi Edinebilirsiniz



Kaynak:

►Mashable
►SunSaluter
 
 
Ahmet Gökhan Seyrek Ahmet Gökhan Seyrek Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.