elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

FreeCon Contactless ile Temassız Güç Aktarımı |
Weidmüller

Temassız güç aktarımı, Endüstri 4.0’da süreçlerin otomatikleşmesi aşamasında kilit rol oynuyor. Weidmüller FreeCon Contactless ile temassız güç aktarımında bir ilki gerçekleştiriyor.



A- A+
20.04.2021 tarihli yazı 8799 kez okunmuştur.
Sanal ve gerçek dünyanın giderek birbirine daha da yakınlaştığı dördüncü sanayi devriminin zirvesindeyiz. Endüstriyel gelecek, oldukça kişiselleştirilmiş ürünlerle şekilleniyor. Müşteriler ve partnerler devam eden değer yaratma süreçlerine dahil olurken; son derece esnek, büyük ölçüde otomatikleştirilmiş ve kaynak açısından verimli üretim ihtiyacı da artıyor.



Endüstri 4.0 ile sistemler giderek otomatikleştikçe, temassız güç aktarımı önem kazanmaya devam edecek. Çünkü temassız güç aktarımı, plug-in konnektörlü geleneksel güç aktarımından farklı olarak tamamen otomatiktir ve hiçbir şekilde mekanik aşınmaya neden olmaz. Bu, servis ömrünü uzatmak ve arıza sürelerini önlemenin yanı sıra kontaklar üzerinde zaman alıcı ve maliyetli bakım çalışmaları ihtiyacını ortadan kaldırır.
 

Ayrıca temassız güç aktarımı, otomasyon ve süreç optimizasyonu için tamamen yeni fırsatlar sunmaktadır. FreeCon Contactless ile Weidmüller, endüstriyel ortamda yoğun kullanım için özel olarak geliştirilmiş temassız güç aktarımı için yeni bir bağlantı bileşeni sunan ilk şirket oldu. Yenilikçi sistem, optimize edilmiş rezonans endüktif kuplaj teknolojisine sahiptir. Yenilikçi ısı yönetimi sayesinde, %93'e varan olağanüstü bir verimlilikle 240 watt'a kadar aktarım sağlar. Son derece kompakt tasarımı, FreeCon Contactless'in neredeyse her ortamda kullanılabileceği anlamına gelir.

Ayrıca PLC aracılığıyla da anahtarlanabilir ve bir kontrol programına entegre edilebilir. Sonuç olarak, zorlu bir endüstriyel ortamın tüm gereksinimlerini karşılar. Bu avantajlarla FreeCon Contactless şimdiden, gelecekteki otomasyon çözümlerinin gereksinimlerini karşılıyor ve üretim süreçlerinizi “Endüstri 4.0” için hazırlıyor.
 
240 W'a Kadar Yüksek Güç Yoğunluğu ve Maksimum Verimlilik



Yanmış, bükülmüş veya kirli konnektörler, genellikle zaman alıcı ve maliyetli üretim hatalarına neden olur. Özellikle sık sık takma-çıkarma döngüleri gerektiren uygulamalarda bu maliyetler daha yüksektir. Bir örnek vermek gerekirse, sık sık alet değişiklikleri yapan endüstriyel robotlarda bu sorunlar yaşanabilmektedir. Burada özellikle aşınma seviyesi yüksektir.

Weidmüller FreeCon Contactless,  rezonans endüktif kuplaj aracılığıyla gücün hava boşluğu yoluyla aktarılmasına olanak tanır. Bu, tamamen aşınmasız ve verimli bir çözüm sunar. Piyasada bulunan benzer çözümlere kıyasla 2 kat daha fazla güç yoğunluğu ve çok daha yüksek verimlilik elde edilir.

FreeCon 
Contactless sayesinde, temasla ilgili arızaları önleyebilir ve bakım maliyetlerinizi önemli ölçüde azaltabilirsiniz. Hatta daha önce manuel olarak takılması gereken bir bağlantı kurmak için ilk kez otomatikleştirilmiş bir işlem kullanılabildiğinden, tamamen yeni uygulama alanları ortaya çıkar. Örneğin; sürücüsüz taşıma sistemlerini şarj etme süreci otomatikleştirilebilir. FreeCon Contactless, rotasyonel hareketlerde bile güvenli güç aktarımı sağlar.

 
 

Değiştirilebilen aşınmasız elektrik bağlantısı

FreeCon Contactless, kompakt boyutlar ve maksimum verimlilik ile 240 W'a kadar gücün güvenilir ve temassız aktarımını sağlar. İletim, PLC aracılığıyla da kontrol edilebilir. Bu nedenle ek bir kontaktöre ihtiyaç duymadan doğrudan PLC üzerinden 10A ile anahtarlamak mümkündür.


 


FreeCon Contactless'ın Avantajları


Sınırsız yaklaşım seçenekleri sayesinde yüksek esneklik

Her iki modül birbirinin karşısına konumlandırılması ile direkt olarak bağlantı kurulur. Bağlantı, rostasyonal hareketlerde bile sorunsuz bir şekilde devam etmektedir.
 


Esnek montaj seçenekleri

Bağlanma, isteğe bağlı olarak üç farklı şekilde gerçekleşir; ilgili makine bileşenine doğrudan montaj yoluyla, montaj braketi veya kanal profilleriyle. Bu, kurulum sırasında maksimum esneklik sağlar.



Nem ve kire karşı tam koruma

FreeCon Contactless, yalnızca prize takılı değilken IP20 koruması sağlayan ve bu nedenle korumasız olan geleneksel geçmeli bağlantıların aksine, IP 65'i kalıcı olarak sunar. Bu sayede FreeCon Temassız ile kirden kaynaklanan problemlerin önüne geçildi.



PROFINET PushPull Power bağlantısı ile hızlı devreye alma

24V DC uygulamaları için kanıtlanmış standart geçmeli konnektör, hızlı bir kurulum yapılmasını sağlar ve modüllerin güvenli bir şekilde, güvenilir bir kaynak ile beslenmesine yardımcı olur.



                                


Kaynak:

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar