elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Fotovoltaik Sistemler İçin En İyi 5 Mobil Uygulama

Güneş enerjisini elektrik enerjisine çeviren sistemlere "fotovoltaik güneş hücreleri" denir. Bu hücrelerden oluşan sistemlerin en bilinen ekipmanı fotovoltaik paneller ise hayatımızın her alanına girmiş durumda. Bu yazımızda sizler için akıllı telefon ve tabletlerinizde fotovoltaik sistemleriniz için kullanacağınız en iyi ve öğretici mobil uygulamaları derledik.



A- A+
01.02.2014 tarihli yazı 19376 kez okunmuştur.
Felix Solar PV Log

 


Solar fotovoltaik sistemlerinizin verilerini indeksleyen bir programdır. Kablosuz (Bluetooth ile) teknolojisi ile fotovoltaik sistemlerinizin invertörleri ile sürekli etkileşim halindedir. Kullanışlı ve etkili arayüzü sayesinde her şeyi kolayca inceleyebilirsiniz. Gerçek zamanlı güncellemesi ile performanslı bir çalışma olanağı tanıyor. Güç, günlük güç, toplam güç, elektrik tasarruf tahmini, tarihsel veri akışları, belirlenen hedeflere ulaşma grafikleri gibi birçok veriyi inceleyebilir; enerji planlarınızı o doğrultuda yapabilirsiniz.


 İlginizi Çekebilir : Güneş Enerjisi Elektrik Üretim Sisteminin Tasarlanması ve Maliyet Hesabı



SolarMeter solar panel planner

 


SolarMeter adından da anlaşılacağı üzere tablet ve telefonlar için hazırlanmış güneş enerjisi ve enerji üretimi görüntülemenizi sağlayan bir enerji analizörüdür. Güneş panellerinizin maliyetlerini incelemek ve karlı bir yatırım yapmak isteyenler için yardımcı olabilecek bir uygulama olabilir. "Bulunduğum yer yeterli güneş ışığı alıyor mu? Yıllık enerji tüketimimi karşılamak için çatımda yeterli alan var mı? Nasıl bir fotovoltaik bir sistem benim ihtiyaçlarımı karşılar?" gibi sorularınıza bu enerji analizör uygulamasını kullanarak yanıtlar bulabilirsiniz.


SolarAnalyzer

 



Yukarıdaki uygulamaya parallelik gösteren bir enerji analizörüdür. Sürekli güncellenerek en sağlıklı verileri elde etmenizi sağlar. Widget'larla daha kullanışlı bir uygulama haline gelir, otomatik yakınlaştıma seçeneği ile optimum kullanımı sağlar. Ayarlanabilir renkler ve önceden tanımlanmış hafızası ile PRO sürümünde PC bağlantısı kurabilirsiniz.


 İlginizi Çekebilir : Güneş Enerjili Kiremit ile Elektrik Faturalarınızı Azaltın



PV Solar Calculator

 
 

Bu uygulamayı iki şekilde kullanabilirsiniz. İlk seçenek ihtiyacınız olan enerji miktarını belirlersiniz, program size PV (fotovoltaik) diziyi hesaplar. İkinci seçenek ise siz sahip olduğunuz PV dizisinin girerek ürettiğiniz enerji miktarını hesaplarsınız. 


PV Solar Energy 101

 



Fotovoltaik bir sistemin nasıl çalıştığını veya keşke tasarlayabilme imkanım olsa dediğiniz oluyorsa bu uygulama işinize yarayabilir. Sıfır elektrik ve teknik bilgisine sahip olsanız da bu uygulama sizi PV'nin temellerini öğretecektir. Programda öncelikle size PV sistemi ve elemanlarını tanıtır, işlevlerini açıklar. Daha sonra size adım adım rehberlik ederek bir fotovoltaik sistem kurmanızı sağlar. Tabi sadece başlangıç aşamasındakilere hitap etmiyor, profesyoneller de bu uygulamadan yararlanabilir. Uygulama sonunda çeşitli PV sistemlerin çizimleri bulunmaktadır. 

 

Aktif etkinlik bulunmamaktadır.
ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar