elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Eldivenle Kontrol |
Game of Drones

1989’da piyasaya sürülen "Nintendo Power Glove" bugünlerde son derece ilgi çekici bir drone kumandasına dönüştü. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
25.06.2016 tarihli yazı 13447 kez okunmuştur.

Sadece Birkaç Oyunun Kontrolünde Kullanılabilmişti

Nintendo’nun Türkiye’de olmasa bile Amerika Birleşik Devletlerinde büyük satış rakamları elde ettiği Power Glove'un ilk çıkışının üzerinden 27 yıl geçti. 1989’da piyasaya sürülen eldiven oyun kontrolörü Nintendo oyun konsollarında sadece bir kaç oyunun kontrolünde kullanılabildi. Aslında bizim Power Glove’u gördüğümüz yer bir Hollywood filmiydi. The Wizard isimli filmin içinde kötü kalpli oyun cambazı Lucas Barton, Power Glove’u kullanarak  Rad Racer oynamıştı.




►İlginizi Çekebilir: Tek Kişilik Drone | Ehang 184
 

Parmak Hareketleriyle Drone'u Kontrol Edebiliyor

Mattel isimli şirket tarafından Nintendo Entertainment System için geliştirilen eldiven formundaki kontrol cihazı Nintendo Power Glove, Nolan Moore tarafından gelişmiş bir drone kontrolcüsü haline getirildi. Maker Faire 2016 kapsamında karşımıza çıkartılan süreç için eldiveni Bluetooth, IR, USB gibi özel elektronik ürünlerle donatan Moore, AR Drone 2.0'ı Wi-Fi üzerinde sadece el hareketleriyle kontrol edilebilir hale çevirdi. Wi-Fi teknolojisi ile cihazı hackleyen Moore, belirlediği hareketler ile drone’u kontrol edebiliyor. Örneğin parmakla yukarıyı gösterdiğinde drone yukarı doğru çıkmaya başlarken aşağıyı işaret edince aynı şekilde irtifasını kaybedebiliyor.
 



►İlginizi Çekebilir: Su Altı Drone'u | Trident OpenRov


En iyi drone kontrol cihazı olup olamayacağını önümüzdeki süreçte göreceğimiz Power Glove, şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda.
 


Kaynak:

geek
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.