elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Test Sonucu |
Li-Fi:
100 - Wi-Fi: 1

Üzerinde laboratuvar ortamında çalışılan, Wi-Fi’ye rakip olan Li-Fi kablosuz iletişim teknolojisi gerçek hayatta test edildi ve Wi-Fi’den 100 kat daha hızlı olduğu görüldü.. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
28.11.2015 tarihli yazı 11510 kez okunmuştur.
Öncelikle Li-Fi’yi bilmeyen okurlarımız için kısaca bilgi verelim. Görünür ışık iletişimi olarak adlandırılan Li-Fi, ortalama geniş bant bağlantılarına göre daha hızlı ve ucuz olan kablosuz iletişim teknolojisidir. Li-Fi teknolojisi 2011 yılında bulunup, laboratuvar ortamında hızı saniyede 224 gigabitlere kadar çıkmıştır. İnternet kullanımında çok şeyi değiştirebilecek potansiyele sahip olduğunu düşünmek abartı olmaz.
 


Şimdiye kadar laboratuvar ortamında test edilen Li-Fi, ilk defa dışarı çıkartıldı. Estonya’nın başkenti olan Tallin’de ofislerde ve endüstriyel çevrelerde test ediliyor. Çıkan sonuçlara göre saniyede 1GB veri iletimi yapıldı ki bu da Wi-Fi’den 100 kat daha hızlı olduğunu kanıtlıyor. Hız Li-Fi’nin tek avantajı değil tabii ki. Işık duvarlardan geçemediğinden Li-Fi, Wi-Fi karşısında güvenlik bakımından da bir artı daha kazanıyor. Bu ayrıca şu anlama geliyor ki, aygıtlar arasında müdahale daha az oluyor. Wi-Fi’nin önemli ölçüde önüne geçen bu yeni teknoloji, muhtemelen tamamen Wi-Fi’yi bitirmeyecek gibi gözüküyor. Cuthbertson’un dediğine göre, iki teknoloji birlikte çalışarak daha etkili ve güvenli ağlar oluşturabilirler.
 



►İlginizi Çekebilir: İnternet Hakkında Bilmediğiniz 5 Şey


Ancak, şu an evlerimiz, ofislerimiz vb. yerler, altyapı olarak Wi-Fi için uygun durumdadır. Bu altyapının Li-Fi için kullanılması mümkün değil. O yüzden kısa vadede Li-Fi’nin hayatımıza girmesi mümkün değil. Bakalım gelecek ne gösterecek...
 
 
Kaynak:


ScienceAlert

Yazar: Burcu Yelis
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.