elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Gelecekten Etkilenmeyen Drone |
Lehmann

Teknoloji ilerledikçe drone teknolojisi de çok yol kat ediyor. İnsansız hava aracı trendinin yükselmesiyle drone’lar ilgi odağı haline geldi. Günlük hayatta sık sık karşılaşılan drone’ların bir de profesyoneller için olanları mevcut. İşte bu haberimiz de tam onlara hitap etmekte.



A- A+
07.08.2016 tarihli yazı 12723 kez okunmuştur.
Adını “drone” olarak daha çok duyduğumuz, aslında İnsansız Hava Aracı (İHA) olarak nitelendirilen bu araç uzaktan kumanda edilebilen bir tür uçaktır. İki çeşitleri vardır. Birincisi, uzaktan kumanda edilerek uçan, ikincisi ise tanımlanmış bir uçuş planı olup onun üzerinden otomatik olarak uçabilen uçaklardır. Askeri alanda keşif amaçlı üretilen İHA’lar birçok saldırı görevinde de kullanılmaktadır. Askeri alanda birçok başarılı çalışma gerçekleştiren bu hava araçlarının maalesef birçok kötü amaçlı kullanımı da mevcuttur.
 


►İlginizi Çekebilir: Acil Durumlar için Elios

Askeri amaçla kullanılan İHA’ların yanı sıra bir de yangın söndürme amacıyla üretilenleri vardır. Bu türleri genelde normal savaş uçakları için kirli, zor ve tehlikeli görevlerde kullanılmaktadır. Teknoloji geliştikçe farklı özelliklerde, şekillerde, ebatta araçların üretilmeye başladığını söylemiştik. Tarihsel olarak bakıldığında İHA’lar en basit haliyle drone'du. Ne zaman ki bağımsız kumanda sistemleri gelişmeye başladı, o zaman günümüzdeki profesyonel İHA’lar oluşmaya başladı. Öncelikle İHA’lar tekrar kullanılabilir ve mürettebatsız olarak kontrol edilerek durmadan belli bir irtifada uçabilir. Ayrıca bu araçlar jet motoru veya iki zamanlı motor yardımıyla uçar.
 

Bütün bu anlatılan profesyonel görevler için Lehmann yeni bir drone ortaya çıkardı. “Future-proof” yani gelecekte oluşabilecek herhangi bir tehlikeye karşı korumalı olarak nitelendirdikleri bu drone alüminyum, karbon fiber ve köpük malzemelerden oluşmaktadır. Lehmann drone’un en önemli özelliklerinden biri 45 dakika boyunca havada kalabilmesidir. Saatte 80 km hıza ulaşabilen bu drone’un tarımsal haritalama amacıyla üretildiği belirtiliyor. Geniş açılı 24.3 megapiksel Sony α6000 kameraya sahip olan drone yüksek görüntü kalitesi sunuyor. 116 cm kanat açıklığı bulunan dronen’un ağırlığı ise sadece 1.25 kg.

Elektrikli motoru bulunan cihazın başlangıç fiyatı 3490€ olarak belirlenmiş. Tarımsal amaçlı geliştirilen Lehmann firmasının ürettiği dronen’un su geçirmez (water-proof) yapıda olduğunu da belirtmekte fayda var.


Kaynak:


Gizmag
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.