elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Çin’de Trafiğin Üzerinden Geçen Otobüs Projesi Gerçekleştirildi

Çin’deki kalabalığa ve trafik sorununa çözüm olarak geliştirilen, trafikteki araçların üzerinden geçebilen Çin’in büyük otobüs projesi gerçekleştirildi. Deneme sürüşleri yapılan otobüs, testi başarıyla geçmiş durumda. Dev otobüsün ayrıntıları haberimizde.



A- A+
06.08.2016 tarihli yazı 16071 kez okunmuştur.
Uzun zamandır üzerinde çalışılan ve konsept videosu yayınlanan bu projeyi birçok kişi hatırlıyordur. Japonlar trafiğe çok akıllıca bir çözüm getirerek, araçların üzerinden geçen bir otobüs yapma fikrini ortaya atmışlardı. Fikir olarak çok orijinal ve akıllıca bir çözüm olan bu proje Japon’lara mal edilse de Çin’liler yürttüğü bu projeyi kendi ülkelerine getirmeyi başardı.
 

The Verge sitesinin haberine göre TEB şirketinin ürettiği bu yüksek otobüs test sürüşünü gerçekleştirdi. Halkın da içinde bulunduğu bu testte kendine ayrılmış özel yolda testini gerçekleştiren otobüs şehirde turu başarıyla atlattı. 22 metre uzunluğunda ve 7.6 metre genişliğindeki yüksek otobüs, 300 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Otobüse iniş binişler ise bir merdiven sayesinde yapılıyor. 
 

Böyle büyük altyapı isteyen projelerin genel sorunu uygulanabilirliğinin zor oluşudur. Çinliler bu fikri gerçekleştirmede kararlı gözüküyor ve bunun için de altyapıyı hazırlamaya başladılar. Ayrıca bu fikir tam anlamıyla gerçekleştiğinde, sürücülere bir eğitim verilmesi gerekecek. Zira araçlar yolda giderken böylesine büyük bir otobüsle karşılaştığında ne yapacaklarını bilemeyip kazaya sebebiyet verebilirler. Aşağıdaki videoda otobüsü ayrıntılı bir şekilde izleyebilirsiniz.


 

Kaynak:

Gizmag
The Verge
Burcu YELİS Burcu YELİS Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.