elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Tek Kişilik Drone |
Ehang 184

Bu yıl CES (Tüketici Teknolojisi Derneği) 2016 fuarında birbirinden ilginç, hatta çılgınca denilebilecek ürünler tanıtılıyor. Fuarın çok ilgi toplayanlarından biri de tek kişilik yolcu taşıma kapasitesine sahip olan Ehang 184 adlı drone modeli oluyor. Ehang 184'ün ayrıntıları haberimizde.



A- A+
11.01.2016 tarihli yazı 10602 kez okunmuştur.
Çinli drone üreticisi Ehang firmasının tasarladığı bu drone sıradan drone modellerinin çok dışında bir tasarıma sahip. Uçuş mantığı olarak normal dronelardan farksız olan bu model üzerinde bulunduğu kabin sayesinde tek kişiyi uçurabiliyor. Ürün dört rotora ve bu dört rotorda bulunan 8 elektrikli motora sahip. Ar-ge kısmında entegre edilmiş haberleşme sistemleriyle de sürüşü tamamen otomatik pilot yapabiliyor ve içinde bulunan insanın yapması gereken tek şey gideceği yeri seçmek oluyor.
 



► İlginizi Çekebilir: Su Altı Drone'u | Trident OpenRov


8 motora sahip olan bu drone gücünü tamamen elektrikten alıyor. Tam şarjı 2 saatte gerçekleşen bataryalarıyla ve 100 kiloya kadar bir yolcuyla, deniz seviyesinde uçurulduğunda 23 dakika havada kalabiliyor. Değişen şartlar altında (Yolcu ağırlığı, hava koşulları vb.) bu süre ortalama olarak 20-25 dakika arasında değişebiliyor.
 



► İlginizi Çekebilir: Şempanze Drone'a Karşı!


Maksimum irtifası yaklaşık yerden 3,5 kilometre olacak olan bu drone, 300 ile 500 metre arasında düşük irtifada uçabilecek şekilde programlanacak. Ehang 184'ün kabindeki yolcu ile birlikte çıkabildiği maksimum hızı ise 100 km/h olarak duyuruldu. Olası bir tehlike durumunda, herhangi bir sistemin arızalanması halinde Ehang 184 güvenli uçuş moduna geçiyor ve en yakın olan uygun bir noktaya iniş yaparak yolcunun güvenliğini sağlıyor. Firma ürünün fiyatının ise yaklaşık 200 bin ile 300 bin dolar arasında olacağını belirtti.
 


Kaynak:

smttr

Yazar:Muhammed Ahmet ALKAN
Muhammed Ahmet ALKAN Muhammed Ahmet ALKAN Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.