elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Telefonlarınızı Taşınabilir Rüzgar Türbini İle Şarj Edin

Günümüzde artık yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmaya başladık. Genelde akıllı telefonlarımız düşük güçlerde şarj olduğu için güneş enerjisini kullanıyoruz. Ancak Trinity adlı firma, telefonlarınızı rüzgar enerjisini kullanarak şarj etmeyi sağlayan taşınabilir rüzgar türbinini üretti. Haberin detayları yazımızın devamında.



A- A+
20.05.2014 tarihli yazı 17005 kez okunmuştur.
Artık neredeyse hiç birimiz şarj aletlerimizi yanımıza almadan evden dışarı çıkmıyoruz. Şarj aletleri ve akıllı telefonlar artık hayatımızın bir parçası haline geldi. Ne zaman bir yere gitmek istesek, telefonlarımızın şarjı yeter mi yetmez mi diye emin olmak istiyoruz.

Ayrıca insanların yakındığı şeylerden biri de akıllı telefonlarının şarj ömürlerinin az olması. Düşünsenize elektriğin olmadığı bir yerde olduğunuzu. Orada telefonunuzu şarj etmeniz gerektiğinizde ne yapardınız? Bu durum gerçekten de yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanmanın önemini göstermekte. Güneş enerjisi veya rüzgar enerjisini kullanmak şuan için en doğrusu gibi gözüküyor.

 


Trinity adlı firma rüzgar enerjisini kullanarak elektriğin olmadığı yerde kendi elektriğinizi üreterek akıllı telefonunuzu şarj etmeye imkan kılıyor. Trinity taşınabilir rüzgar türbini, rüzgar enerjisini kullanarak akıllı telefonlarınızı küçük güçlerde şarj ediyor.

Cihazın özelliklerini inceleyecek olursak; gövdesi 30 cm boyunda plastikten ve alüminyumdan yapılmış üç ayağa sahip katlanıp açılabilen silindir şeklinde bir yapı. Bu türbin 15 watt’lık bir generatör ve 15000 mA’lik bir pile sahip. Kullanımı çok kolay olan Trinity taşınabilir rüzgar türbininin akıllı cihazlar için (akıllı telefonlar, iPad, tabletler vs.) USB girişleri mevcut. Bu USB girişlerinden cihazlarınızı şarj edebiliyorsunuz.  Ebatının küçük olması her yere götürme imkanı kılıyor. Ayrıca yağmurlu günler için de su geçirmezlik oranı IPX6.

 


Trinity taşınabilir rüzgar türbinin en önemli özelliklerinden biri de kendini  tekrardan şarj edebilmesi. Rüzgar varken kendini yükleyen cihaz, rüzgar yokken kullanmanız gerektiğinde önceden depoladığı enerjiyi kullanabiliyorsunuz. Üreticiler bu rüzgar türbinin tam dolu hali, akıllı cihazlarınızı  yaklaşık 5-6 kere şarj edebilecek kapasitede olduğunu belirtti. Cihazın önümüzdeki yıl komple sistem üretimiyle satışa sunulması bekleniyor.


Ürünün nasıl çalıştığını tam olarak görmek istiyorsanız aşağıdaki videoyu izleyebilirsiniz.


 



Kaynak:

► wonderfulengineering.com

 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.