elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yapışkan Not Kağıdı ve USB Flash Bellek Bir Arada

Çoğumuz yapacaklarımızı unutmamak için yapışkan not kağıdına notlarımızı yazar ve bilgisayarının üzerine yapıştırırız. Bu tür renkli yapışkan kağıtları çok kullanırız. Peki bu kağıtların bir de USB Bellek gibi çalışmasını ister misiniz? İşte karşınızıda Red Dot 2013 Tasarım Ödülü alan konsept: “DataStickies”.



A- A+
18.01.2014 tarihli yazı 10461 kez okunmuştur.
Tahminlere göre gelecekte veri depolama işlemlerinin bulut bilişimle olacağı düşünülüyor. Ancak küresel ölçekte internetin hızla yayılmasıyla, veri depolama işleminin başka yollara da ihtiyaç olduğunu kabul etmemiz gerekiyor.

Peki bizde olan hard disklerin ve flash belleklerin yerine onları ince yapışkan kağıtlar gibi kullanabilsek güzel olmaz mıydı? Hem ufak ve ince hem de istediğiniz yere yapıştırabiliyorsunuz. Belki de USB belleklerimizi kaybedip arama derdimiz de olmayacak. İşte USB Flash Bellek ve ince yapışkan kağıtları bir araya getiren konsept “DataStickies.


 



► İlginizi Çekebilir:  Sony’den Micro USB Bellek
 

Endüstri tasarımcıları Aditi Singh ve Parag Anand renkli yapışkan kağıtları ve veri saklamaya ve aktarımına olanak sağlayan USB flash bellekleri bir araya getirerek yeni bir tasarım ortaya çıkardı. Hatta bu tasarım 2013 Red Dot Tasarım Ödülü aldı.

DataStickies adı verilen bu ürün yapışkan not görünümünde aslında bir USB bellek. Bir atom kalınlığındaki katmanlardan oluşan bir karbon atomunun yapısı olan grafen kullanılarak üretilmiş. Çok ince olmasının yanında grafen,  hem dayanıklı hem de elektriği iyi ileten bir madde.

Bellekte bilgisayardan veri aktarımında, optik veri transfer yüzeyi veya ODTS (Optical Data Transfer Surface) adı verilen ekran gibi elektronik yüzeye yapıştırılabilen ince panellerden oluşan bir sistem kullanılıyor. Ayrıca ürün basınca duyarlı ve iyi bir iletken olan grafen maddesi kullanıldığından tekrar tekrar kullanılabiliyor. Üzerine yazı da yazılabilen flash bellekte veri transferi yaparken etrafına ışık saçıyor. Böylece veri transferi yaptığı zaman kolayca anlaşılabiliyor.


 


Bu tasarım en azından günümüzde sahip  olduğumuz  veri depolama elektronik cihazların daha iyilerini yapmak için kullanılabilir. Kağıttan kat ve kat ince olduğundan  depolayacak kapasitelerinin fazlasını da depolayabilecekleri belirtiliyor.


Kaynak:


► datastickies.com
► technabob.com

 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.