elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sony 185 TB Veri Depolayabilen Manyetik Kaset Üretti

90'lı yılların popüler teknolojisi olan kasetler geri mi dönüyor? Uzun bir süredir veri depolama teknolojileri üzerinde araştırmalar yapan Sony, Blu-ray disklerden 4 bin kata kadar daha fazla veri depolayabilen manyetik kaset ürettiğini duyurdu. Sony, bu yeni nesil manyetik kaset için piyasaya yenilik getireceğini garanti etmese de veri depolama alanında farklı bir çözüm olarak karşımıza çıkabilir.



A- A+
06.05.2014 tarihli yazı 11884 kez okunmuştur.
Manyetik kasetlerin zamanının geçtiğini düşünenlerin aksine Sony, bu kasetlerin, çok büyük veri depolama aracı olabileceğini gösterdi. Günümüzün veri depolama araçları olarak bilinen CD/DVD, USB Disk ve Blu-ray teknolojileri, Sony'nin ürettiği bu yeni manyetik kasedin karşısında oldukça küçük kalacak.

185 TB veri depolayabilme özelliğine sahip kasetin birim başına 148 GB veri alabileceği söyleniyor. Bu sayı aynı zamanda piyasada yer alan geleneksel kasetlere göre 74 kat daha fazla veri depolayabiliyor.

 


►İlginizi Çekebilir: Sony Taşınabilir SSD Geliştirdi

Blu-ray disklerden tam 3.700 kat daha fazla veri saklayabilen manyetik kaset, yüksek miktarda depolama özelliğinin yanında son teknoloji ürünlerine göre veri kaybı açısından daha güvenilir olduğu tahmin ediliyor. Verinin miktarı kadar güvenilir ve kayıp yaşanmadan uzun süredir saklanabilirliği de önemli hale geldiği için depolama teknolojilerinde uzun süredir araştırmalarını sürdüren Sony'nin manyetik kasetlere dönüş yaptığı söylenebilir.
 

Üretilen manyetik  kaset veri depolayabilen dijital araçlar içinde en yüksek kapasite ile ilk sıraya yükseldi bile. Sony'nin duyurduğu bu yeni nesil manyetik kasetlerin piyasaya ne zaman sunulacağı ise henüz açıklanmadı.

Kaynak:

 Slashdot
Nevra Aydın Nevra Aydın Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.