elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Cihazların Yetenekleri Tek Bir Lambada Toplanıyor

Sony, son yılların en önemli teknolojileri arasında yer alan akıllı ev çözümlerine yönelik geliştirdiği akıllı lamba ürününü duyurdu. Evdeki diğer teknolojik cihazlarla bağlantıya geçebilen lamba “Multifunctional Light" (Çok Fonksiyonlu Işık) olarak adlandırılıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
24.01.2016 tarihli yazı 7386 kez okunmuştur.

Multifunctional Light Akıllı Telefonla Kontrol Edilebiliyor


Sony son zamanların en sık kullanılan teknolojilerinden birisi olan ışık teknolojisini kullanarak çoklu işlemler gerçekleştirebilen bir aydınlatma sistemi üretti.
 


Multifunctional Light isminin verildiği bu sistem Toshiba’nın LED aydınlatma teknolojisinden yararlanıyor. Akıllı telefonla veya Wi-Fi kullanan cihazlarla kontrol edilen sistem diğer akıllı aydınlatma sistemleri gibi uzaktan yönetilebiliyor. Bu cihazın rakiplerinden ayrıldığı nokta ise daha geniş kullanıma sahip olması.


 
Bünyesinde hareket, parlaklık, sıcaklık, kızılötesi ve nem sensörleri yer alan Sony Multifunctional Light, bu sensörler yardımıyla kişilerin odaya girdiğini algılayarak otomatik olarak televizyonu açabiliyor, ortam sıcaklığına bağlı olarak klimayı çalıştırabiliyor veya dahili hoparlör ile mikrofonuyla telefon görüşmeleri yapabiliyor.


 

Merkezi Kontrol Birimi Olarak Çalışıyor

Sony’nin bu akıllı ve yetenekli lambası Amazon’un geçtiğimiz yıllarda çıkardığı Echo hoparlörün yeteneklerinin bir lambaya sığdırılmış hali gibi de görünüyor. MicroSD kart yuvası dahi olan ve bu sayede farklı müzikleri çalabildiği tahmin edilen bu çok amaçlı lamba, beklenenden çok daha fazlasını ortaya koyabiliyor ve merkezi kontrol ünitesi olarak görev yapıyor. Aynı zamanda hareket sensörü sayesinde alarm sistemi olarak da kullanılabilen Multifunctional Light, sahip olduğu birçok uygulama sayesinde yüzlerce farklı şey yapabiliyor.
 


Multifunctional Light şu an sadece Japonya’da, 2016’nın ilk yarısında satışa sunulacak. Fiyatı ve diğer ülkelerde piyasaya çıkıp çıkmayacağı şu an için bilinmiyor.







Kaynak:
theverge
sony 
engadget


Yazar: Anıl GÜL

Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.