elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Sony'den Kameralı Kontakt Lens

Sony, teknoloji dünyasını heyecanlandıracak yeni bir patentin sahibi oldu. Şirket, giyilebilir cihaz teknolojisine yeni bir soluk getirmek adına kameralı kontakt lens patentini aldı. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
24.05.2016 tarihli yazı 15725 kez okunmuştur.

Hem “Kullanışlı” Hem de “Tehlikeli”

Sony, teknoloji dünyasını heyecanlandıracak bir patentin sahibi oldu. Şirket, giyilebilir cihaz teknolojisine yeni bir soluk getirmek adına kameralı kontakt lens patentini aldı. Sony’nin üzerinde çalıştığı teknolojide kamera lensi, görüntü sensörü, mikro işlemci ve depolama alanı yer alıyor.

Google Glass, gizlilik konusuna önem verenlerin alarma geçmesine neden olmuştu. Sony’nin patentini aldığı yeni bir teknoloji, bu endişeleri kat kat artırma potansiyelini taşıyor. Ancak söz konusu teknolojinin bilim kurgu hayranlarını çok heyecanlandıracağını söylemek pek de yanlış olmayacaktır. Akıllı kontakt lensler kulağa artık sıra dışı gelmiyor. Ancak Sony kameralı kontakt lens patentiyle giyilebilir ürün teknolojisi konusunda yeni bir dönemi başlatma potansiyelini elinde bulunduruyor. Sony’nin patentlediği teknoloji içinse hem “kullanışlı” hem de “tehlikeli” sıfatları kullanılabilir.

 
 

Henüz Somut Bir Çerçeveye Bürünmedi

Kameralı kontakt lenste tüm bu özelliklere ek olarak kablosuz bağlantı teknolojileri de bulunuyor. Hatırlanacağı üzere 2014 yılında Google da kan şekerini ölçen akıllı kontakt lens için Novartis ile iş birliği gerçekleştirmişti. Google’ın imzasını taşıyan akıllı kontakt lens, kullanıcının gözyaşını analiz ederek kandaki glukoz seviyesini sürekli takip etmeye imkan sağlıyordu. Elde edilen analiz sonuçları ise kablosuz olarak gözünüzden mobil cihazlara aktarılıyor; böylece şeker hastaları glukoz seviyelerini gün boyunca izleyebiliyordu.
 


Sony’nin geliştirdiği teknolojinin şu anda patent aşamasında olduğu ve henüz somut bir çerçeveye bürünmediğini unutmamak gerekiyor. Şirketin şu anda elindeki imkanların tanıtımını gerçekleştirdiği ya da başkalarının da benzer hamleler gerçekleştirme ihtimaline karşı kendi alanını önceden belirlediği söylenebilir.

Google Glass’ın gizlilik konusunda yol açtığı kaygıların ürünün beklenen dalgayı oluşturmasında ne kadar etkili olduğu sorgulanabilir. Ancak Sony’nin geliştirdiği teknolojinin doğrudan göze yerleştirilmesi nedeniyle bu endişeleri çok daha üst boyutta yaşatması muhtemel gözüküyor.


Kaynak:
 

Sonyalpharumors
Cbslocal
mashable
 
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.