elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2017'nin En İyi 10 Teknoloji Atılımı

2017 yılında ekonomi, siyaset, tıp ve kültür gibi insan hayatının çeşitli yönlerini sallama potansiyeline sahip birçok teknolojik atılım ortaya çıktı. Şu anda bazı teknolojiler mevcut ve güçlü bir etkisi var. Bazıları önümüzdeki birkaç yıl içinde mevcut olacak ve potansiyel etkileri göz ardı edilemez. 2017'de ilk 10 teknoloji atılımına bir göz atalım.



A- A+
26.08.2017 tarihli yazı 8062 kez okunmuştur.
1)Yüz Tanıma Sistemiyle Ödeme
Çin ödemeleri yetkilendiren, tesislere erişim olanağı sağlayan ve suçluları Çin'de takip eden yüz tanıma teknolojisinde öncü bir rol oynamaktadır. Artık ödemeleriniz yüz tanıma sistemi ile gerçekleştirilebiliyor.

Durumu: Mevcut

 

2)Felci İyileştirme
Bilim adamları omurilik yaralanmaları nedeniyle yitirilen  hareket özgürlüğünü yeniden sağlamak için beyin implantları kullanmaya çalışıyorlar. Yakın gelecekte felç, çaresiz bir durum olmaktan çıkıp, tedavisi olan bir duruma dönüşebilir.

Durumu: 10-15 yıl

 


► İlginizi Çekebilir: 3D Yazıcı ile El Ortezi

3)Sürücüsüz Kamyonlar
Sürücüsüz kamyonlar yakında yollarda boy gösterecek ve bu kamyon sürücüleri için büyük bir etkiye sahip olacak. Acaba bu teknoloji yüzünden hangi yeni meslek ortaya çıkacak?

Durumu: 5-10 yıl


 
4)Pratik Kuantum Bilgisayarlar
Google ve Intel gibi büyük şirketler ve bazı araştırma grupları, pratik kuantum bilgisayar araştırma ve uygulamalarında öncü bir rol oynamaktadır. Yaptıkları ilerlemeler, bilgisayarların daha önceden hayal edilemeyen işlevlere sahip olacağını gösteriyor.

Durumu: 4-5 yıl

 


► İlginizi Çekebilir: Otonom Araçlar Nedir?

5)360 Derece Kamera
360 derece kamera teknolojisi algıda devrim yarattı. Ucuz kameralarla yapılan küresel görüntüler, fotoğrafçılığa yeni bir çağ açıyor ve insanların hikayelerini paylaşma biçimini değiştiriyor. Bu teknolojinin, medyanın önemli olayları bildirmesinin yanına ve turizm, gayrimenkul, film yapımı ve düğün kutlamaları gibi diğer sektörlerde de derin bir etki yaratması bekleniyor.

Durumu: Mevcut

 

6)Sıcak Güneş Pili
MIT bilim adamlarından oluşan bir ekip, güneş enerjisinin çok daha fazlasını yakalamak için yaratıcı mühendislik ve ileri malzemeler kullanan bir güneş enerjisi cihazı geliştirdi. Isıyı odaklanmış ışık demetlerine dönüştürerek ucuz ve sürekli güç oluşturabilir.

Durumu: 10-15 yıl

 

7)Gen Tedavisi 2.0
Bilimciler geçmişte kalıtsal bozuklukların tedavi edilmesini engelleyen temel sorunları çözmeyi başardı. Bir sonraki adımda, aynı yaklaşımın kanser, kalp hastalıkları ve diğer yaygın hastalıklara da uygulanması denenecek.

Durumu: Mevcut

 

8)Hücre Atlası
Biyolojinin yeni mega projesi, gerçekten nelerden yapıldığımızı ortaya koyacak. Eğer başarıya ulaşabilirse Hücre Atlası projesi yaygın hastalıkların tedavisi için bir mihenk taşı niteliğinde olabilir.

Durumu: 5 yıl

 

9)Nesnelerin Bot Ağı
Ev aletlerini internete bağlama konusunda engellenemeyen heves çok tehlikeli yan etkilere sebep oluyor ve gelecekte bu durum daha da kötüye gidebilir.

Durumu: Mevcut

 

10)Destekli Öğrenme
Bilgisayarlar deneme yanılma yöntemi ile herhangi bir yazılımcının kendilerine öğretemeyeceği şeyleri öğrenebiliyor. Bu teknoloji sayesinde bilgisayarlar bir yazılımcının onlara asla öğretemeyeceği şeyleri kendi başlarına öğrenebilme kapasitesine kavuşuyor.

Durumu: 1-2 yıl

 


Kaynak:

►MIT Technology Review
►Chinadaily

 
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.