elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric Ana Sponsorluğunda, OSB Teknoloji Zirvesi’nde Organizasyonel Dayanıklılık ve Sürdürülebilirlik Konuları Tartışıldı

Schneider Electric’in ana sponsor olarak desteklediği OSB Teknoloji Zirvesi, ‘Yeni Nesil OSB’ hizmetleri vermeyi hedefleyen yirmi OSB ve bu vizyonla kurulan beş yeni OSB’nin temsilcilerini ağırladı. Dijitohum tarafından 3-5 Kasım tarihlerinde, Kıbrıs’ta gerçekleşen buluşmanın ana gündemini ise organizasyonel dayanıklılık ve sürdürülebilirlik oluşturdu.



A- A+
24.11.2023 tarihli yazı 4408 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, 3-5 Kasım tarihlerinde, Kıbrıs’ta gerçekleştirilen OSB Teknoloji Zirvesi’ni ana sponsor olarak destekledi. Dijitohum tarafından bu yıl 3. kez düzenlenen zirvede yeni nesil teknolojiler odaklı hizmet vermeyi hedefleyen Organize Sanayi Bölgeleri’nin temsilcileri yer aldı.

Dayanıklı, sürdürülebilir ve yeni nesil OSB’lere odaklanılan zirvede Schneider Electric Organize Sanayi Bölgelerinden Sorumlu Satış Lideri Ali Öztürk, “Yeşil ve Dijital OSB: İkiz Dönüşüm” konulu bir sunumla OSB’lerin geleceğine ışık tuttu, bu kapsamda zirvede yer alan Schneider Electric uzmanları endüstrinin ihtiyaçları, geleceğin teknolojileri ve küresel trendler hakkında bilgi ve deneyim paylaşımında bulundu. Büyük Dönüşüm Elektrik 4.0’la ilgili sunumda, Schneider Electric tarafından OSB'ler için özel olarak tasarlanmış elektrifikasyon çözümleri, enerji talebini yönetim ve enerji kullanımı optimizasyon teknolojileri ele alındı.



Ayrıca Schneider Electric’in panel moderatörü olduğu “OSB’lerin Enerji Altyapısı Deneyim Paylaşımı” adlı panelde de Bursa Teknoloji OSB Bölge Müdürü İlker Er ve Antalya OSB Bölge Müdürü İlhan Metin deneyim paylaşımında bulundular.

Yaptığı konuşmada varlık yönetim yazılımlarını kullanmanın OSB'lere enerji verimliliği ve iş sürekliliği açısından önemli avantajlar sağladığını belirten Bursa Teknoloji OSB Müdürü İlker Er; “Schneider Electric’in geliştirdiği Asset Advisor, OSB'lerin enerji varlıklarının durumunu sürekli olarak takip ederek enerji tüketimini optimize etmemize yardımcı oluyor. Gerçek zamanlı verileri analiz ederek enerji tüketimi trendlerini belirliyor, verimlilik potansiyelini ortaya çıkarıyor ve proaktif bakım stratejileri geliştirmelerine yardımcı oluyor. Bu sayede OSB'ler, enerji maliyetlerini azaltırken aynı zamanda sürdürülebilirlik hedeflerine de ulaşabiliyorlar” dedi.

Antalya OSB Bölge Müdürü İlhan Metin ise “Dijital dönüşüm, OSB'lerin rekabetçi bir avantaj elde etmeleri ve sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmaları için kritik bir adımdır. Schneider Electric ile yaptığımız iş birliği, bu dönüşümü başarıyla gerçekleştirmemize yardımcı oldu. Schneider Electric'in dijital çözümleri, işletmemizin verimliliğini artırdı. Otomasyon ve veri analitiği sayesinde, enerji tüketimi, ekipman performansı ve işletme süreçleriyle ilgili verileri izleyebiliyor, analiz edebiliyor ve iyileştirmeler yapabiliyoruz. Bu da kayıpları azaltarak maliyetlerimizi düşürmemizi sağlıyor” şeklinde konuştu.

Schneider Electric, IoT tabanlı EcoStruxure açık sistem mimarisine dayalı entegre yazılım ve çözümleriyle endüstrilerin gelişiminde ve uçtan uca, güvenilir, verimli, kârlı ve güvenli bir şekilde dijitalleşen OSB’lerinin kurulmasında rol alıyor.


 
Kaynak: