elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Schneider Electric ve OsiyoTech, Özbekistan Pazarında Endüstriyel Gelişim için İş Birliği Yaptı

Schneider Electric, Özbek BT ürün geliştiricisi OsiyoTech ile stratejik bir iş birliği anlaşması imzaladı. Böylece OsiyoTech, ülkedeki ilk resmi Schneider Electric Sistem Entegratörü oldu.



A- A+
19.02.2024 tarihli yazı 1006 kez okunmuştur.
Enerji yönetimi ve otomasyonun dijital dönüşümüne liderlik eden Schneider Electric, Özbekistan’da faaliyet gösteren ve yeni nesil teknolojiler alanında çözüm sunan OsiyoTech ile iş birliği anlaşması imzaladı. Bu iş ortaklığıyla birlikte, Özbekistan pazarında endüstriyel ilerleme ve otomasyon başta olmak üzere güçlü bir gelişime hizmet edilmesi hedefleniyor.

Bu yeni iş ortaklığını değerlendiren ve Özbekistan’ın Orta Asya’daki stratejik önemini vurgulayan Schneider Electric Türkiye ve Orta Asya Endüstriyel Otomasyon Genel Müdür Yardımcısı Kerem Barlak, “Güç yönetimi ve otomasyon alanında dijital çözümler sunan bir lider olarak, vizyonumuzu ve önceliklerimizi paylaşan ortaklara değer veriyoruz. Bu nedenle Schneider Electric olarak, dijitalleşme ve sürdürülebilirlik konusunda benzer şekilde kararlı olan şirketlerle ortaklık kurmaya odaklanıyoruz” dedi.
 
Bu iş birliğiyle iki şirket, otomasyon ürünleri pazarına yeni çözümler sunacak ve Özbekistan’daki büyük ölçekli endüstriyel tesislere birlikte hizmet sağlayacak.

Schneider Electric Orta Asya Endüstriyel Otomasyon Direktörü Eldar Akhmetshin ise “OsiyoTech, Özbekistan’daki ilk resmi Schneider Electric Sistem Entegratörü oldu. Bu iş birliğinin gelecekte karşılıklı olarak faydalı ve üretken ortaklıkların temelini atacağından eminiz” şeklinde konuştu.



Schneider Electric ile gerçekleştirdikleri iş birliğinin, iki şirketin ortak ekosistemini genişletmelerine ve Özbekistan’daki projeler için yüksek kalitede dijital çözümler sunmalarına hizmet edeceğini ifade eden OsiyoTech CEO’su Savlat Tolibov; “Schneider Electric ile iş birliği içinde hayata geçirmeyi planladığımız en önemli projelerden biri madencilik, metalürji, petrol ve gaz endüstrilerindeki yeni tesislerde üretim yönetimi için kapsamlı bir dijital çözüm geliştirmek. Eminim ki bu tür projelere katılımımız sadece kendi sipariş portföyümüzü artırmakla kalmayacak, aynı zamanda ülkemizin refah seviyesinin yükselmesine de katkıda bulunacaktır” dedi.

2023 yılında kurulan OsiyoTech, SEG Enera Group’un büyük çaplı projelerini hayata geçiriyor. Portföyünde endüstriyel otomasyon, bilgi güvenliği, büyük veri analitiği ve makine öğrenimi sistemlerinde iş süreçlerini yönetmeye yönelik 30’dan fazla çözüm bulunuyor.

 

Kaynak:


ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.