elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Dünyanın En Güçlü Şanzımanı

Rolls-Royce, yüksek güçlü motorlar için dünyanın en güçlü şanzımanını geliştirdi. Havacılıkta daha güçlü motorların üretilmesi için öncü olacak çalışmanın ayrıntıları haberimizde.



A- A+
12.09.2017 tarihli yazı 8893 kez okunmuştur.
Havacılıkta, güç sistemleri ve savunma sektöründe faaliyet gösteren Rolls-Royce, dünya üzerindeki en güçlü havacılık şanzımanı çalışmasına imza attı. Dünya rekorunu kıracak havacılık şanzımanı (muhtemelen Boeing için kullanılacak), Almanya-Dahlewitz'teki Ar-Ge merkezinde birçok testten geçirildi ve başarılı sonuçlar elde edildi.

Şu anda 70.000 beygir gücünde çalışan Rolls-Royce, daha fazla test tamamlandıktan sonra 100.000 beygir gücüne ulaşmayı hedefliyor. UltraFan motoru içerisinde kullanılacak bu şanzıman, "uydu dişli"nin bir türüdür bu da aslında sahip olduğunuz şanzımanın bir veya daha fazla dış dişlisi olması anlamına gelmektedir. Bu dişlilerin her biri, dönen merkezi bir dişli etrafında döner. Bu yapılandırma daha yüksek hız ve daha fazla yakıt verimliliği sağlar.

 


► İlginizi Çekebilir: Plazma Jet Motoru Geliştirildi

Spor arabalardaki hız konseptinin artık klasik lüks arabaların estetik, ferahlık ve iç tasarımla birleşmesi konusu da gündeme gelmektedir. Geçen yıl Rolls-Royce da, Phantom ile otomobil tasarımının yönünü değiştirmek için cesur bir karar verdi. Zenginlik ve benzersiz iç tasarım aynı kalmış ancak arabanın klasik tasarımına yeni özellikler eklenmiştir. CEO Torsten Müller-Ötvös, değişimin ardında yatan düşüncenin, müşterilerin daha özel bir şey istedikleri için onları dinlemeleri ile gerçekleştiğini açıklamaktadır.

Birçok firmanın cesaret edemediği şeyleri müşterilerine sunmayı ve bunu bir alışkanlık haline getirmek isteyen Rolls-Royce önümüzdeki süreçte daha güçlü tasarımlarla karşımıza çıkacak gibi görünüyor.

 


► İlginizi Çekebilir: Jet Motoru vs Dört Zamanlı Motor

Yüksek güce sahip motorlar için geliştirilmiş olan havacılık şanzımanı, tam gaz ile çalışan yaklaşık 400 otomobilin gücünü de kontrol edebilmekte. Şanzıman ayrıca UltraFan motorunun anahtar parçasını oluşturmuş olacak ve bütün itme kuvvetlerinin etkin bir biçimde çalışmasına izin veriyor olacak.
 
2025'te piyasaya sürülmesi beklenen UltraFan adlı motorun mevcut Rolls-Royce Trent motorlarından %25 daha fazla verimli olması bekleniyor. 

 
Kaynak:

► Interesting Engineering
► Rolls-Royce
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.