elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Akıllı Telefonlarınızı 30 Saniyede Şarj Edin

Günümüzde akıllı telefonların en önemli problemlerinden birisi şarj sorunları. Akıllı telefonlarımızı şarj ömürlerini kontrol altına alabilmek ve onları hızlı bir şekilde şarj etmek apayrı bir sorun. Ancak nanoteknolojinin gelişmesiyle bu sorun ortadan kalkacak gibi gözüküyor. Neden mi? Çünkü artık ileride akıllı telefonlarınızı 30 saniye içerisinde şarj edebileceksiniz. Haberin detayları yazımızın devamında.



A- A+
19.04.2014 tarihli yazı 9442 kez okunmuştur.
Akıllı telefonlarımızı hızlı bir şekilde şarj edebilmek apayrı bir sorun. Ancak nanoteknolojinin gelişmesiyle bu soruna bir çözüm geldi bile. Bir İsrail firması olan StoreDot akıllı telefonlarınızı 30 saniyede tamamen şarj edilebilecek bir batarya üretti.

StoreDot firması akıllı telefonları 30 saniye içinde şarj edebilen bataryanın prototipini Microsoft’un Tel Aviv’de düzenlediği “Think Next” adlı konferasında tanıttı. Konferansta bu batarya, şarjı tamamen bitmiş Samsung S4 akıllı telefonunu 30 saniye içinde tamamen full bir şekilde şarj etti. Sunumda sigara paketi büyüklüğündeki batarya, Samsung S4 telefonuna takıldı ve bu şekilde şarj edildi.

 


► İlginizi Çekebilir: Enerjisini Şekerden Alan Batarya Bulundu
 

StoreDot firmasının CEO’su Dr. Dorn Myersdorf yaptığı açıklamada  ürettikleri bataryayı bir yıl içerisinde akıllı telefonlara entegre ederek üç yıl içerisinde de satışa sunmayı hedeflediklerini belirtti.

Batarya tamamen biyo-organik maddelerden oluşuyor. Bu biyo-organik maddeler de nanokristallerden meydana geliyor. Bu nanokristaller, StoreDot firması tarafından “NanoDot” diye tarif edilmiş ve bunlar 2.1 nanometre çapında ve peptit moleküllerinden oluşuyor. Bu bataryaya firma tarafından Multi Function Electrode (Çok Fonksiyonlu Elektrot) adı verildi. Bu ürünün bir tarafı süper kapasitör gibi, diğer tarafı ise Lityum elektrot gibi davranıyor.

 
 

 


Bataryanın biyo-organik maddelerden oluşması  ve bu bahsettiğimiz NanoDotların üretiminin pahalı olmaması da avantajlarından. Dr. Myersdorf, bu yeni bataryanın muhtemelen normal bataryalardan %30-40 civarında daha pahalı olacağını belirterek hedeflerinin ürünü 2016 yılında satışa sunmayı hedeflediklerini söyledi.


Microsoft’un Tel Aviv’deki konferasında prototipi sergilenen bataryanın Samsung S4 akıllı telefonunu 30 saniye içerisinde şarj ettiğini gösteren videoyu buradan izleyebilirsiniz.


 




Kaynak:

► bbc.com
► mashable.com


 
Çağın Özçivit Çağın Özçivit Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.