elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

Yeni iPad Air Hakkında Tüm Merak Ettikleriniz

Tablet PC satış alanında yüzde 81'lik payın sahibi olan Apple'dan bir yenilik daha geldi. Tasarımıyla dikkat çeken, özelliklerinden taviz vermeden boyutlarını küçülten ve incelten iPad Air meraklılarına sunuldu. 7.5 mm'lik kalınlığı ve 469 gramlık ağırlığıyla 1 Kasım itibariyle Apple Online Store'dan alabilirsiniz. Yeni iPad Air hakkında tüm merak ettikleriniz haberimizde.



A- A+
05.11.2013 tarihli yazı 14919 kez okunmuştur.
Yenilenmiş dizaynı, inceliği ve hafifliği ile öne çıkan iPad Air 1 Kasım 2013 tarihi itibariyle saat 8.00'da Apple Online Store ile eş zamanlı olarak bir çok ülkede satışa sunuldu. Satışa sunulduğu ilk andan bu yana 172 milyon adet satılan iPad Air beklenen müşteri memnuniyetini sağlıyor. Saat 00.00 da iPad Air ile birlikte tanıtıma açılan Retina iPad Mini'nin ise 20 Kasım 2013 tarihinden itibaren satışa sunulması bekleniyor. 
 


iPad Air'ı, iPad mini'lerden ayıran dış görünüş özellikleri, 7.5 mm'lik kalınlığı ve 469 gram olması. Dizaynının bu şekilde yapılmış olması, kolay taşınabilmesini ve daha zarif bir görünüme sahip olmasını sağlıyor. Apple'ın 64 bitlik A7 işlemci teknolojisini yeni iPad Air'da da kullanması şuana kadar piyasaya sürülen tablet PC'lerden ayıran önemli özelliklerden bir diğeri oluyor.

64 bitlik A7 işlemci teknolojisi önceki iPad'lere göre 2 kat daha hızlı bir performans sergileyerek yeni nesil işlemci limitlerinin bir kat daha üstüne çıkıyor. Yeni işlemcisinin yanında M7 hareket işlemcisinede sahip olan iPad Air, 4.Nesil iPad'lere oranla iki kat daha hızlı üç boyutlu içerikleri veri tabanına dökebiliyor.

 


Bir önceki nesile göre yüzde 21 daha ince ve yüzde 28 daha hafif olmasının rağmen, 9.7 inçlik 2048x1536 piksellik retina ekrana sahip olan iPad Air'ın pil ömrü ise 10 saat. Çoklu MIMO teknolojili antenler aracılığıyla Wi-Fi alanlarına iki buçuk kat daha hızlı bağlanabilen iPad Air,1080p video kaydı yapabilen 5 megapiksellik iSight kamera, görüntülü görüşmeler için kullanılabilen HD FaceTime kamera ve ikili mikrofonla geliyor. 
 


Beyaz/gümüş ve uzay grisi/siyah olmak üzere iki farklı renge sahip olan tabletin fiyatları normal iPadlere oranla biraz daha fazla. Yalnızca Wi-Fi’lı modeli 499 dolardan, 3G/LTE destekli modeli ise 629 dolardan satışa sunuldu. 8, 16, 32, 64 ve 128 GB hafızaya sahip olabilen iPad Air'ın, hafıza boyutuna oranla fiyatı da artıyor. 
 


3. ve 4. Nesil iPad'lerden beklediği satış memnuniyetini alamayan Apple kritik bir karara daha imza atıyor. iPad Air'dan ile birlikte tanıtımı yapılan Retina iPad Mini satışa sunulduktan sonra 3. ve 4. Nesil iPad'lerin bir daha üretilmeyeceğini bu modellerin yerine isteyenlerin 399 dolardan başlayan fiyatlarla iPad 2 alabilecekler.
 


 
KAYNAK:

►TheVerge.com
Kemalcan HALLI Kemalcan HALLI Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.