elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

SIM Kartları Artık Yok!

SIM kartlar artık hayatımızda olmayabilir. Apple ABD' de düzenlediği etkinlikte iPad Air 2 ile yeni ortaya çıkan SIM kartına gerek duymayan teknolojiyi kullanıcılarına sundu. Ayrıntıları yazımızda inceleyelim.



A- A+
12.12.2014 tarihli yazı 10732 kez okunmuştur.
Yeni bir teknoloji için çalışmalarda bulunan Japon şirket Docomo 2014’ ün Haziran ayında herkesi şaşırtacak bir teknoloji sundu. Telefonlarımızda kullandığımız temel parçalardan biri olan SIM kartının tarihe karışacağını iddia eden şirket telefonlarda gömülü sisteme geçerek SIM kartlarını eskisi gibi cep telefonlarımıza manual olarak takmamıza gerek kalmayacağını tüm dünyaya duyurmuştu.
 

Docomo’ nun henüz prototip olan projesinde SIM kartları kredi kartı haline getirerek telefonlara SIM kartını takma gereksinimini ortadan kaldırıyor. Bu proje bittiğinde akıllı saatleri tabletleri ve telefonları ile ünlü olan Samsung, Sony, LG nin bu teknolojiyle ilgilenmesi bekleniyordu.
 



İlginizi Çekebilir: Dünden Bugüne Apple
 

Fakat bu konuda Apple adım atarak 16 Ekim de düzenlediği seminerde iPad Air 2 tanıtılırken teknik özellikleri çok dikkat çekmişti. Air 2 de Wi-Fi+3G/4G özelliği bulunurken SIM kart takılması için yer olmaması dikkatleri üstüne çekti. Şuan ABD ve İngiltere de geçerli olacak teknolojide ürün sahipleri yazılım yardımıyla operatör değişikliği yapabiliyor.
 



İlginizi Çekebilir: SIM Kart Nasıl Çalışır?
 
 
Durumu açıklamak gerekirse şuan operatörünüzü değiştirmek istediğinizde SIM inizi değiştirmek durumunda kalabilirsiniz ama bu teknolojiyle birlikte iPad Air 2 ile menüde bulunan özel ayar sayesinde istediği operatöre otomatik olarak geçebilecek.

 

 
Bu teknoloji son zamanlarda çıkan ince ve hafif cihazlar için devrim niteliğinde bir gelişme. Daha da ürünleri incelten şirketler bu teknolojiyle istediklerine ulaşabilecek gibi duruyor. Bu teknolojinin ilerleyen zamanlarda akıllı telefonlarda da olması bekleniyor.
 



İlginizi Çekebilir: GSM Nasıl Çalışır? | 3. Bölüm
 

Belirli ülkelerde olacak olan bu teknoloji Apple’ ın operatörlerle ilişkisi geliştikçe tüm dünyaya yayılması bekleniyor. Şuan ülkemizde böyle bir çalışma var olup olmaması hakkında bir bilgi yokken yakın zamanda diğer şirketlerinde bu teknolojiyi takip etmesi bekleniyor.
 

Kaynak
► Al Jazeera
Safa BİLGİNER Safa BİLGİNER Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.