elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

AdhereTech Kablosuz Veri Aktarımlı İlaç Şişeleri

Her geçen gün sağlık teknolojisi geliştirilerek hastalara ve sektöre maksimum fayda sağlanmaya çalışıyor. Tomorrow Lab'ta tüm mühendislerin ortak çalıştığı özel üretim bu ilaç şişeleri ile tüm veriler kablosuz olarak internet ortamına aktarılıyor. Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
11.01.2014 tarihli yazı 10805 kez okunmuştur.
AdhereTech kullanıcıya ilaç alımında kullanıcıya özel dozajları hatırlatmak amacıyla web üzerinden bilgileri ileten kablosuz bir hap şişesidir. İlaç konusunda güvenli veri toplamak, sonuçları iyileştirmek ve sigorta maliyetlerini azaltmak için tasarlanan bir üründür. AdhereTech ilaç şişelerinin teknoloji marketine önemli katkılar sağlayacağı düşünülüyor.
 


► Şekil 1: Sağlık sektöründe ilaç şişesi dışında birçok alana bu kablosuz veri toplama entegre edilirse, çoğu ihtiyaca net çözümler üretilebilir.
 

Tomorrow Lab, bu kablosuz ilaç şişesinin tasarlanması için endüstriyel tasarım, elektrik mühendisliği, makine mühendisliği, yazılım mühendisliği gibi birçok alanı seferber ederek tüm imkanlarını kullandı.


 İlginizi Çekebilir : BioPen İle Kemik Ameliyatları Yeniden Yazılacak


 
Patentli olan bu ilaç şişesinin diğer ürünlerde bulunmayan en önemli özelliği esnek kapasitif sensörüdür. Şişenin içinde gömülü olan kapasitif sensör içteki içeriği ölçmeye yarayan bir yapı. Elde edilen sıcaklık, nem, zaman ve diğer veriler güvenli koşullar altında AdhereTech'in servisine anlık olarak iletiliyor. Tomorrow LAb biçim, malzeme, montaj yöntemi, performans yetkinliği ve üretim maliyeti gibi birçok yolu kullanarak esnek kapasitif sensörü geliştirdi. 
 


► Şekil 2: AdhereTech ilaç şişelerinin devresel breadboard tasarımı.


Endüstriyel ve etkili tasarım ekibi şişeyi tasarlarken kullanıcılara en iyi kullanımı sağlayacak dizaynı yaptılar. Şişenin kullanımında kolaylık sağlayacak ovallik, hapların durumunu incelemek için aydınlatmalı ölçü penceresi, güvenlik açısında çocuk kilitli kapak, kaymaması için lastik taban gibi birçok noktaya dikkat edip tasarım ürünü oluşturdular.
 

 
► Şekil 3: RGB LED'lerin özel ince tasarımı ile şişe daha etkili kullanılıyor. 
 

Mühendisler kolay üretim ve montaj için parça tasarımı yaptılar ve en doğru malzemeyi seçtiler. Ayrıca batarya, anten ve PCB sistemini içine alan bir yapı tasarladılar. Kapağın kenarında bulunan gömülü anahtar şişenin açıldıktan sonra zamanlamasını yeniden başlatıyor. Tüm bu eylemler ve diğer ölçülen veriler kablosuz web bağlantısı üzerinden şişenin yazılımı tarafından bilgisayar ortamına iletiliyor.
 


► Şekil 4: Sahip olduğu ergonomik tasarımı detaylı düşünülerek tasarlanmış.



Kaynak:

Tomorrow Lab

 

ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.