elektrik port üyelik servisleri elektrik port üyelik servisleri

2020'de Ulaşımın Adı:
''HYPERLOOP''

Seyahat alışkanlığınızı değiştirecek geleceğin süper hızlı ulaşım sistemi olarak tanımlanan “Hyperloop” projesini hayata geçiyor. SpaceX ve elektrikli araba üreten Tesla Motor şirketlerinin kurucusu Elon Musk, projeyi tanıtırken Hyperloop kapsüllerinin San Francisco ile Los Angeles arasındaki yaklaşık 600 kilometrelik mesafeyi sadece 35 dakikada alacağını belirtmişti.Ayrıntılar haberimizde.



A- A+
26.01.2016 tarihli yazı 8738 kez okunmuştur.

Hyperloop Beşinci Ulaşım Biçimi Olacak

SpaceX ve elektrikli araba üreten Tesla Motor şirketlerinin kurucusu Elon Musk, 1220 kilometre hıza ulaşmayı amaçlayan Hyperloop projesini ilk kez 2013’te açıklamıştı.



Musk’ın kara, hava, deniz ve demiryollarının ardından beşinci ulaşım biçimi olarak nitelendirdiği proje, yolcuları taşıyan kapsüllerin bir yerden diğerine fırlatılması için hava basınçlı tüplerden oluşan bir ulaşım sistemi kurulmasını öngörüyor.


►İlginizi Çekebilir: Tesla S Elektrikli Otomobil
 
Proje, elektromanyetik mıknatıslar ve sürtünmeyi en aza indiren kompresör fanları kullanarak mümkün olan en az enerjiyle yüksek hızlı ulaşım sağlamayı amaçlıyor.



Musk, projeyi tanıtırken Hyperloop kapsüllerinin San Francisco ile Los Angeles arasındaki yaklaşık 600 kilometrelik mesafeyi sadece 35 dakikada alacağını belirtmişti.

2020'de Kullanıma Açılabilir


Merkezi California’da bulunan SpaceX'ten yapılan açıklamada hızlı ulaşım kapsüllerinin tasarımı için bir yarışma başlatıldığı açıklandı. Açıklamada “En iyi Hyperloop kapsülünün tasarlanması ve inşa edilmesi için üniversite öğrencileri ve bağımsız mühendis takımlarının katılabileceği açık bir yarışma başlattık. Yarışmaya katılan ekipler, gerçek boyutlu tasarımlarını Haziran 2016’da düzenlenecek bir etkinlikle tanıtacak” ifadelerine yer verildi.
 


SpaceX, yarışmaya katılan ekiplerin tasarımlarını sergilemeleri için bir de deneme pisti inşa edileceğini bildirdi. Las Vegas'ın Nevada eyaletinde bulunan Mountain View endüstriyel parkında Hyperloop'un ilk testi gerçekleştirilecek. 3 mil (4,8 km) uzunluğunda olacak güzergah üzerinde seyredecek Hyperloop'un 2 saniyede 540 km/h hıza ulaşması bekleniyor.
 
►İlginizi Çekebilir: Taşınabilir Ulaşım Aracı | WalkCar 

İlerleyen zamanlarda genişletilecek olan test alanında Hyperloop'un prototipleri denenecek. Tüm testlerin sorunsuz tamamlanmasının ardından ise 2020 yılında Hyperloop'un kullanıma açılması bekleniyor. Güvenli ulaşım türü olarak da dikkat çeken bu teknoloji, geleceğin en tercih edilen ulaşım ağı olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. 


Kaynak:
►spacex
►theusbport


Yazar: Anıl GÜL
Anıl Gül Anıl Gül Yazar Hakkında Tüm yazıları Mesaj gönder Yazdır



ANKET
Endüstri 4.0 için En Hazır Sektör Hangisidir

Sonuçlar
Aktif etkinlik bulunmamaktadır.